Saltbakte poteter med ost, rømme og bacon

1 t 30 min
359 har lagret denne
Saltbakte poteter med ost, rømme og bacon
359 har lagret denne
4
porsjoner
  • 1 kg poteter, små/mellomstore
  • 200 g bacon
  • 100 g cheddar, revet, evt. en annen ost du liker
  • 2 dl rømme
  • 1 bunt gressløk
  • havsalt, grovt
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg poteter, små/mellomstore
  • 200 g bacon
  • 100 g cheddar, revet, evt. en annen ost du liker
  • 2 dl rømme
  • 1 bunt gressløk
  • havsalt, grovt
Varm ovnen til 200 grader. Legg folie i bunnen av en ildfast form og dryss over et jevnt lag med grovt havsalt.
Vask potetene og prikk dem med lett en gaffel. Legg potetene over i saltet og bak dem midt i ovnen i cirka 45 minutter, eller til potetene er helt møre.
Skjær baconet i små biter og sprøstek bitene i en stekepanne.
Løft potetene opp av saltet og børst vekk eventuelle saltrester. Lag et snitt på tvers og press potetene slik at de åpner seg. Fyll på med ost, rømme, bacon og finhakket gressløk.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 200 grader. Legg folie i bunnen av en ildfast form og dryss over et jevnt lag med grovt havsalt.
Vask potetene og prikk dem med lett en gaffel. Legg potetene over i saltet og bak dem midt i ovnen i cirka 45 minutter, eller til potetene er helt møre.
Skjær baconet i små biter og sprøstek bitene i en stekepanne.
Løft potetene opp av saltet og børst vekk eventuelle saltrester. Lag et snitt på tvers og press potetene slik at de åpner seg. Fyll på med ost, rømme, bacon og finhakket gressløk.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?