Til hovedinnhold

Brennende kjærlighet: Potetmos med bacon

45 min

Et lite innslag av noe friskt og sødmefullt passer veldig godt i denne retten. Her er det brukt syltet rødløk, men stekte epleskiver/eplebiter er et strålende alternativ.

Lagret av 1468 brukere
Brennende kjærlighet: potetmos med bacon på hvit tallerken

Et lite innslag av noe friskt og sødmefullt passer veldig godt i denne retten. Her er det brukt syltet rødløk, men stekte epleskiver/eplebiter er et strålende alternativ.

Lagret av 1468 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 800 g poteter, melne
  • 2 dl melk, evt. fløte
  • 80 g smør
  • 100 g gulost, revet
  • 2 stk løk
  • 0.5 stk purreløk
  • 200 g bacon
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 bunt gressløk, liten
  • salt
  • pepper

Til steking

  • smør, og olje

tilbehør

  • syltet rødløk
  • gjøksyre
  • friterte potetstrimler

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 800 g poteter, melne
  • 2 dl melk, evt. fløte
  • 80 g smør
  • 100 g gulost, revet
  • 2 stk løk
  • 0.5 stk purreløk
  • 200 g bacon
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 bunt gressløk, liten
  • salt
  • pepper

Til steking

  • smør, og olje

tilbehør

  • syltet rødløk
  • gjøksyre
  • friterte potetstrimler
Skrell potetene. Kok opp en kjele med vann og legg i potetene. Gi potetene et skikkelig oppkok, senk temperaturen og la potetene trekke (melne poteter må ikke fosskoke, da går de i oppløsning) til de er helt møre. Hell av kokevannet og damp potetene tørre. Kok opp melk/fløte og tilsett smøret. Mos potetene og visp inn den varme væsken. Smak til stappen med salt og pepper og bland inn osten.
Tilbered løk og bacon mens potetene koker. Rens og skjær løken i 1 cm tykke skiver. Rens og skjær purren i skiver. Stek løken bløt og gyllen over middels varm i litt smør og olje. La purren få surre med de siste minuttene. Skjær baconet i små biter og sprøstek baconbitene. Tilsett finhakket hvitløk helt til slutt.
Server potetstappen toppet med stekt løk og bacon (få med baconfettet også). Dryss over gressløk og avslutt med litt syltet rødløk, syreblader og friterte potetstrimler hvis ønskelig.
woman cooking

Bon appetit!

Skrell potetene. Kok opp en kjele med vann og legg i potetene. Gi potetene et skikkelig oppkok, senk temperaturen og la potetene trekke (melne poteter må ikke fosskoke, da går de i oppløsning) til de er helt møre. Hell av kokevannet og damp potetene tørre. Kok opp melk/fløte og tilsett smøret. Mos potetene og visp inn den varme væsken. Smak til stappen med salt og pepper og bland inn osten.
Tilbered løk og bacon mens potetene koker. Rens og skjær løken i 1 cm tykke skiver. Rens og skjær purren i skiver. Stek løken bløt og gyllen over middels varm i litt smør og olje. La purren få surre med de siste minuttene. Skjær baconet i små biter og sprøstek baconbitene. Tilsett finhakket hvitløk helt til slutt.
Server potetstappen toppet med stekt løk og bacon (få med baconfettet også). Dryss over gressløk og avslutt med litt syltet rødløk, syreblader og friterte potetstrimler hvis ønskelig.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?