Fløtegratinerte mandelpoteter

1 t 30 min

Fløtegratinerte mandelpoteter er en skikkelig god variant av klassiske fløtegratinerte poteter. Selvfølgelig toppet med ost. 

Perfekt tilbehør til for eksempel klassisk lammelår med hvitløk og rosmarin.

555 har lagret denne
Fløtegratinerte mandelpoteter

Fløtegratinerte mandelpoteter er en skikkelig god variant av klassiske fløtegratinerte poteter. Selvfølgelig toppet med ost. 

Perfekt tilbehør til for eksempel klassisk lammelår med hvitløk og rosmarin.

555 har lagret denne
4
porsjoner
  • 1 kg mandelpotet
  • 4 dl fløte
  • 2 dl melk
  • 2 fedd hvitløk
  • salt
  • pepper
  • 100 g revet ost, gjerne en blanding av parmesan og gulost
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg mandelpotet
  • 4 dl fløte
  • 2 dl melk
  • 2 fedd hvitløk
  • salt
  • pepper
  • 100 g revet ost, gjerne en blanding av parmesan og gulost
Skrell potetene og skjær dem i 3 mm tykke skiver - en mandolin er flott å bruke til den jobben.
Kok opp fløte og melk i en romslig kasserolle. Tilsett finhakket eller hvitløk som er knust med en gaffel, og smak fløtemelken godt til med salt og pepper.
Bland i potetskivene og la det hele småputre i cirka 15 minutter. Rør forsiktig med en slikkepott så det ikke fester seg i bunnen.
Hell alt over i en smurt ildfast form. Dryss over osten og stek gratengen ved 180 grader i cirka 40 minutter, eller til potetskivene er helt møre.
woman cooking

Bon appetit!

Skrell potetene og skjær dem i 3 mm tykke skiver - en mandolin er flott å bruke til den jobben.
Kok opp fløte og melk i en romslig kasserolle. Tilsett finhakket eller hvitløk som er knust med en gaffel, og smak fløtemelken godt til med salt og pepper.
Bland i potetskivene og la det hele småputre i cirka 15 minutter. Rør forsiktig med en slikkepott så det ikke fester seg i bunnen.
Hell alt over i en smurt ildfast form. Dryss over osten og stek gratengen ved 180 grader i cirka 40 minutter, eller til potetskivene er helt møre.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?