100 g revet ost, gjerne en blanding av parmesan og gulost
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
1 kg mandelpotet
4 dl fløte
2 dl melk
2 fedd hvitløk
salt
pepper
100 g revet ost, gjerne en blanding av parmesan og gulost
Skrell potetene og skjær dem i 3 mm tykke skiver - en mandolin er flott å bruke til den jobben.
Kok opp fløte og melk i en romslig kasserolle. Tilsett finhakket eller hvitløk som er knust med en gaffel, og smak fløtemelken godt til med salt og pepper.
Bland i potetskivene og la det hele småputre i cirka 15 minutter. Rør forsiktig med en slikkepott så det ikke fester seg i bunnen.
Hell alt over i en smurt ildfast form. Dryss over osten og stek gratengen ved 180 grader i cirka 40 minutter, eller til potetskivene er helt møre.
Bon appetit!
Skrell potetene og skjær dem i 3 mm tykke skiver - en mandolin er flott å bruke til den jobben.
Kok opp fløte og melk i en romslig kasserolle. Tilsett finhakket eller hvitløk som er knust med en gaffel, og smak fløtemelken godt til med salt og pepper.
Bland i potetskivene og la det hele småputre i cirka 15 minutter. Rør forsiktig med en slikkepott så det ikke fester seg i bunnen.
Hell alt over i en smurt ildfast form. Dryss over osten og stek gratengen ved 180 grader i cirka 40 minutter, eller til potetskivene er helt møre.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto