Fløtegratinerte poteter
1 t 30 min
Fløtegratinerte poteter er så godt at det nesten kan spises som et eget måltid. Toppet med masse deilig, smeltet ost passer disse potetene som tilbehør til både kjøtt, fisk og vegetarretter.
798 har lagret denne
Fløtegratinerte poteter er så godt at det nesten kan spises som et eget måltid. Toppet med masse deilig, smeltet ost passer disse potetene som tilbehør til både kjøtt, fisk og vegetarretter.
798 har lagret denne
Ingredienser
4
porsjoner
- 1 kg poteter, gjerne Beate eller store mandelpoteter
- 4 dl fløte
- 2 dl melk
- 2 fedd hvitløk
- salt
- pepper
- 150 g ost, revet, f.eks. parmesan og gulost
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 1 kg poteter, gjerne Beate eller store mandelpoteter
- 4 dl fløte
- 2 dl melk
- 2 fedd hvitløk
- salt
- pepper
- 150 g ost, revet, f.eks. parmesan og gulost
Sett ovnen på 180 grader.
Skrell potetene og skjær dem i 3 mm tykke skiver, gjerne med en mandolin.
Kok opp fløte og melk i en romslig kasserolle. Tilsett hvitløk som er finhakket eller knust med en gaffel, og krydre fløtemelken med salt og pepper.
Bland i potetskivene og la det hele småputre i cirka 15 minutter. Rør forsiktig så det ikke setter seg i bunnen.
Rør inn halvparten av osten og hell alt over i en smurt ildfast form.
Dryss resten av osten på toppen og stek gratengen i cirka 40 minutter, eller til potetskivene er helt møre.

Bon appetit!
Sett ovnen på 180 grader.
Skrell potetene og skjær dem i 3 mm tykke skiver, gjerne med en mandolin.
Kok opp fløte og melk i en romslig kasserolle. Tilsett hvitløk som er finhakket eller knust med en gaffel, og krydre fløtemelken med salt og pepper.
Bland i potetskivene og la det hele småputre i cirka 15 minutter. Rør forsiktig så det ikke setter seg i bunnen.
Rør inn halvparten av osten og hell alt over i en smurt ildfast form.
Dryss resten av osten på toppen og stek gratengen i cirka 40 minutter, eller til potetskivene er helt møre.