rask
Søtpotetmos
30 min
Søtpotetmos er et godt alternativ til den vanlig potetstappen. Server den gjerne med en skje crème fraîche, litt grovkvernet sort pepper, persille og varme tranebær.
Lagret av 278 brukere
Foto: Christian Brun
Søtpotetmos er et godt alternativ til den vanlig potetstappen. Server den gjerne med en skje crème fraîche, litt grovkvernet sort pepper, persille og varme tranebær.
Lagret av 278 brukere
Ingredienser
4
porsjoner
- 4 stykker søtpotet
- 2 ss smør
- 1 dl crème fraîche, eller fløte eller matfløte
- sitronsaft, noen dråper
- salt
- pepper
- friske urter, hakkede, til pynt
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 4 stykker søtpotet
- 2 ss smør
- 1 dl crème fraîche, eller fløte eller matfløte
- sitronsaft, noen dråper
- salt
- pepper
- friske urter, hakkede, til pynt
Skrell og skjær søtpotetene i jevne biter. Kok dem helt møre i lettsaltet vann.
Hell av vannet og mos søtpotetene. Ønsker du en helt glatt puré, kan du kjøre søtpotetene med en stavmikser eller i en hurtigmikser.
Tilsett smør og crème fraîche og mos alt godt sammen. Smak til med noen dråper sitronsaft, salt og kvernet pepper.
Ved servering kan du pynte med en skje crème fraîche, litt grovkvernet, sort pepper, persille og varme tranebær.

Bon appetit!
Skrell og skjær søtpotetene i jevne biter. Kok dem helt møre i lettsaltet vann.
Hell av vannet og mos søtpotetene. Ønsker du en helt glatt puré, kan du kjøre søtpotetene med en stavmikser eller i en hurtigmikser.
Tilsett smør og crème fraîche og mos alt godt sammen. Smak til med noen dråper sitronsaft, salt og kvernet pepper.
Ved servering kan du pynte med en skje crème fraîche, litt grovkvernet, sort pepper, persille og varme tranebær.