Søte søtpoteter, syrlige granatplekjerner og salt fetaost. Sammen blir det en skikkelig smaksbombe som smaker nydelig for seg selv, eller som tilbehør.
Søte søtpoteter, syrlige granatplekjerner og salt fetaost. Sammen blir det en skikkelig smaksbombe som smaker nydelig for seg selv, eller som tilbehør.
Sett ovnen på 200 grader. Vask og skrubb søtpotetene nøye. Del søtpotetene i to på langs og gni snittflaten inn med litt olivenolje og dryss over litt salt. Legg søtpoteten med snittflaten ned på et stekebrett med bakepapir. Bak søtpotetene møre i cirka 30 minutter.
Hell laken av kikertene og skyll dem godt i rennende kaldt vann. Tørk kikertene helt tørre med et rent kjøkkenhåndkle. Det er viktig at de blir helt tørre. Vend kikertene med olivenolje og salt. Fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Stek kikertene i ovn ved 200 grader i ca. 20-30 minutter, men vend rundt på kikertene 2-3 ganger underveis i stekingen. Kikerten skal bli gylne og sprø på utsiden. Bland sammen alle krydrene og vend de nystekte kikertene i krydderblandingen. Kikertene bør serveres varme da sprøheten forsvinner etter hvert som de blir avkjølte.
Visp sammen alle ingrediensene til dressingen og smak til med salt.
Server de bakte søtpotetene toppet med krydderstekte kikerter, dressing, hakket persille, smuldret fetaost, tomater i terninger og granateplekjerner.
Bon appetit!
Sett ovnen på 200 grader. Vask og skrubb søtpotetene nøye. Del søtpotetene i to på langs og gni snittflaten inn med litt olivenolje og dryss over litt salt. Legg søtpoteten med snittflaten ned på et stekebrett med bakepapir. Bak søtpotetene møre i cirka 30 minutter.
Hell laken av kikertene og skyll dem godt i rennende kaldt vann. Tørk kikertene helt tørre med et rent kjøkkenhåndkle. Det er viktig at de blir helt tørre. Vend kikertene med olivenolje og salt. Fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Stek kikertene i ovn ved 200 grader i ca. 20-30 minutter, men vend rundt på kikertene 2-3 ganger underveis i stekingen. Kikerten skal bli gylne og sprø på utsiden. Bland sammen alle krydrene og vend de nystekte kikertene i krydderblandingen. Kikertene bør serveres varme da sprøheten forsvinner etter hvert som de blir avkjølte.
Visp sammen alle ingrediensene til dressingen og smak til med salt.
Server de bakte søtpotetene toppet med krydderstekte kikerter, dressing, hakket persille, smuldret fetaost, tomater i terninger og granateplekjerner.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto