Hasselback-poteter i form med rosmarin

1 h 30 min
Lagret av 560 brukere
Hasselback-poteter i form med rosmarin
Lagret av 560 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 - 6 stk poteter, Asterix
  • 50 - 100 g smør
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss rosmarin, Blader
  • 50 g parmesan, Kan sløyfes
  • salt og kvernet pepper
  • 0.5 stk sitron

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 - 6 stk poteter, Asterix
  • 50 - 100 g smør
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss rosmarin, Blader
  • 50 g parmesan, Kan sløyfes
  • salt og kvernet pepper
  • 0.5 stk sitron
Varm ovnen til 200 grader.
Smør formen med 1 ss av smøret.
Vask og tørk potetetene godt.
Skjær potetene i tynne jevne skiver.
Legg skivene tett i tett i formen.
Drypp oljen over potetskivene og krydre med salt og pepper.
Dryss over rosmarinbladene og dytt halvparten av smøret ned mellom noen av poteteskivene. Dytt litt ned her og der.
Fordel resten av smøret i tynne skiver på toppen.
Dekk formen med folie og stek potetformen med folien på i ca. 40 minutter.
Ta av folien og stek videre i ytterligere 40 minutter, eller til potetskivene er sprø i kantene og helt møre i midten.
Dryss over parmesanen når det gjenstår ca. 15 minutter av steketiden. Press over sitronsaften før servering, og pynt gjerne med noen ekstra rosmarinblader.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 200 grader.
Smør formen med 1 ss av smøret.
Vask og tørk potetetene godt.
Skjær potetene i tynne jevne skiver.
Legg skivene tett i tett i formen.
Drypp oljen over potetskivene og krydre med salt og pepper.
Dryss over rosmarinbladene og dytt halvparten av smøret ned mellom noen av poteteskivene. Dytt litt ned her og der.
Fordel resten av smøret i tynne skiver på toppen.
Dekk formen med folie og stek potetformen med folien på i ca. 40 minutter.
Ta av folien og stek videre i ytterligere 40 minutter, eller til potetskivene er sprø i kantene og helt møre i midten.
Dryss over parmesanen når det gjenstår ca. 15 minutter av steketiden. Press over sitronsaften før servering, og pynt gjerne med noen ekstra rosmarinblader.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?