Hasselback-poteter i form med rosmarin er et godt valg hvis du er klar for en klassiker. Lag gjerne en hel form med potetskiver krydret med rosmarin og toppet med parmesan. Potetformen skal bakes i ovnen til potetskivene er sprø og karamelliserte i kantene og har et saftig og mykt indre.
Oppskriften gir en rund form på omtrent 20-22 cm i diameter.
Hasselback-poteter i form med rosmarin er et godt valg hvis du er klar for en klassiker. Lag gjerne en hel form med potetskiver krydret med rosmarin og toppet med parmesan. Potetformen skal bakes i ovnen til potetskivene er sprø og karamelliserte i kantene og har et saftig og mykt indre.
Oppskriften gir en rund form på omtrent 20-22 cm i diameter.
Drypp oljen over potetskivene og krydre med salt og pepper.
Dryss over rosmarinbladene og dytt halvparten av smøret ned mellom noen av poteteskivene. Dytt litt ned her og der.
Fordel resten av smøret i tynne skiver på toppen.
Dekk formen med folie og stek potetformen med folien på i ca. 40 minutter.
Ta av folien og stek videre i ytterligere 40 minutter, eller til potetskivene er sprø i kantene og helt møre i midten.
Dryss over parmesanen når det gjenstår ca. 15 minutter av steketiden. Press over sitronsaften før servering, og pynt gjerne med noen ekstra rosmarinblader.
Bon appetit!
Varm ovnen til 200 grader.
Smør formen med 1 ss av smøret.
Vask og tørk potetetene godt.
Skjær potetene i tynne jevne skiver.
Legg skivene tett i tett i formen.
Drypp oljen over potetskivene og krydre med salt og pepper.
Dryss over rosmarinbladene og dytt halvparten av smøret ned mellom noen av poteteskivene. Dytt litt ned her og der.
Fordel resten av smøret i tynne skiver på toppen.
Dekk formen med folie og stek potetformen med folien på i ca. 40 minutter.
Ta av folien og stek videre i ytterligere 40 minutter, eller til potetskivene er sprø i kantene og helt møre i midten.
Dryss over parmesanen når det gjenstår ca. 15 minutter av steketiden. Press over sitronsaften før servering, og pynt gjerne med noen ekstra rosmarinblader.