Søtpotetfries med smeltet cheddar og bacon

45 min
Lagret av 805 brukere
Søtpotetfries med cheddar og bacon
Lagret av 805 brukere

Ingredienser

2
porsjoner
  • 3 stykker søtpotet
  • 2 ss maisenna
  • olivenolje, mild, eller rapsolje
  • 150 g bacon
  • 100 g cheddar
  • 2 stykker vårløk
  • salt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 stykker søtpotet
  • 2 ss maisenna
  • olivenolje, mild, eller rapsolje
  • 150 g bacon
  • 100 g cheddar
  • 2 stykker vårløk
  • salt
Vask og skjær søtpotetene i smale staver. La søtpotetstavene ligge en times tid i rikelig med kaldt vann.
Hell av vannet og tørk søtpotetene godt, enten med kjøkkenpapir eller kjøkkenhåndkle.
Ha søtpotetene over i en stor brødpose og tilsett maisenna og en god klunk olje. Rist alt godt i posen, slik at alle stavene blir dekket med både maisenna og olje.
Legg stavene utover ett eller to stekebrett dekket med bakepapir.
Dryss over litt salt og stek søtpotetene ved 230 grader i omtrent 20 minutter, eller til de er gylne og møre.
Skjær baconet i små biter mens søtpotetene står i ovnen. Sprøstek baconbitene i en stekepanne og sett til side så lenge.
Ha søtpotetene over i en ildfastform. Dryss over revet ost eller burgerost i skiver. Sett tilbake i ovnen til osten smelter.
Topp med sprøstekte baconbiter og finsnittet vårløk.
woman cooking

Bon appetit!

Vask og skjær søtpotetene i smale staver. La søtpotetstavene ligge en times tid i rikelig med kaldt vann.
Hell av vannet og tørk søtpotetene godt, enten med kjøkkenpapir eller kjøkkenhåndkle.
Ha søtpotetene over i en stor brødpose og tilsett maisenna og en god klunk olje. Rist alt godt i posen, slik at alle stavene blir dekket med både maisenna og olje.
Legg stavene utover ett eller to stekebrett dekket med bakepapir.
Dryss over litt salt og stek søtpotetene ved 230 grader i omtrent 20 minutter, eller til de er gylne og møre.
Skjær baconet i små biter mens søtpotetene står i ovnen. Sprøstek baconbitene i en stekepanne og sett til side så lenge.
Ha søtpotetene over i en ildfastform. Dryss over revet ost eller burgerost i skiver. Sett tilbake i ovnen til osten smelter.
Topp med sprøstekte baconbiter og finsnittet vårløk.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?