Sommermat bør være enkel å lage, og det er denne potetsalaten med røkt makrell. Retten passer helt perfekt å ta med i parken eller på stranda som en lett lunsj eller middag.
Sommermat bør være enkel å lage, og det er denne potetsalaten med røkt makrell. Retten passer helt perfekt å ta med i parken eller på stranda som en lett lunsj eller middag.
Del potetene i to. Kok på damprist eller i et dørslag. Koketid avhenger litt på størrelsen, men alt fra 5-15 minutter. Sjekk underveis med en spiss kniv!
Skyll potetene under kaldt rennende vann for å stoppe kokeprosessen.
Kutt fennikel i tynne skiver, gjerne på en mandolin, og del reddikene i båter. Del sukkererter i to. Bland sammen med potetene.
Lag dressingen ved å vispe sammen sennep, honning og sitronsaft. Rør inn olivenolje til det blir en tykk dressing.
Smak til med salt og peper. Vend dressingen inn i potetsalaten.
Kutt makrellen i mindre biter og legg på toppen av salaten. Dryss kjørvel over og server.
Bon appetit!
Del potetene i to. Kok på damprist eller i et dørslag. Koketid avhenger litt på størrelsen, men alt fra 5-15 minutter. Sjekk underveis med en spiss kniv!
Skyll potetene under kaldt rennende vann for å stoppe kokeprosessen.
Kutt fennikel i tynne skiver, gjerne på en mandolin, og del reddikene i båter. Del sukkererter i to. Bland sammen med potetene.
Lag dressingen ved å vispe sammen sennep, honning og sitronsaft. Rør inn olivenolje til det blir en tykk dressing.
Smak til med salt og peper. Vend dressingen inn i potetsalaten.
Kutt makrellen i mindre biter og legg på toppen av salaten. Dryss kjørvel over og server.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto