Bakte søtpotetbåter
45 min
Bakte søtpotetbåter er perfekt tilbehør til både kjøtt, kylling og fisk. Det passer også ypperlig å ta med til buffeten eller koldtbordet. Server potetbåtene med limesalt og chilimajones.
Lagret av 361 brukere
Bakte søtpotetbåter er perfekt tilbehør til både kjøtt, kylling og fisk. Det passer også ypperlig å ta med til buffeten eller koldtbordet. Server potetbåtene med limesalt og chilimajones.
Lagret av 361 brukere
Ingredienser
8
porsjoner
- 6 stykker søtpotet
- olivenolje, mild, eller nøytral olje
- 2 ss flaksalt
- 2 stykker lime, revet skall
- 3 dl aioli, hvitløkmajones
- 2 ss chilisaus, sterk, eller most chili
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 6 stykker søtpotet
- olivenolje, mild, eller nøytral olje
- 2 ss flaksalt
- 2 stykker lime, revet skall
- 3 dl aioli, hvitløkmajones
- 2 ss chilisaus, sterk, eller most chili
Varm ovnen til 210 grader.
Vask og skjær søtpotetene i jevne staver eller kløfter. Legg alt over på et stekebrett. De skal ikke ligge oppå hverandre.
Drypp over olje og vend alt godt sammen. Pass på at alle søtpotetstavene har fått litt olje på seg.
Stek søtpotetene i ovnen til de blir gylne og møre, det tar omtrent 25 minutter. Vend litt rundt på dem underveis i stekingen.
Knus flaksalt og limeskall sammen i en morter eller i en kjøkkenmaskin med kniver.
Dryss litt limesalt over søtpotetene straks de kommer ut av ovnen.
Rør sammen hvitløkmajones og chilisaus. Hvis ønskelig kan du smake chilidippen til med saften fra ½ lime.
Server søtpotetene varme eller lune.

Bon appetit!
Varm ovnen til 210 grader.
Vask og skjær søtpotetene i jevne staver eller kløfter. Legg alt over på et stekebrett. De skal ikke ligge oppå hverandre.
Drypp over olje og vend alt godt sammen. Pass på at alle søtpotetstavene har fått litt olje på seg.
Stek søtpotetene i ovnen til de blir gylne og møre, det tar omtrent 25 minutter. Vend litt rundt på dem underveis i stekingen.
Knus flaksalt og limeskall sammen i en morter eller i en kjøkkenmaskin med kniver.
Dryss litt limesalt over søtpotetene straks de kommer ut av ovnen.
Rør sammen hvitløkmajones og chilisaus. Hvis ønskelig kan du smake chilidippen til med saften fra ½ lime.
Server søtpotetene varme eller lune.