vegetar
Ovnsbakte jordskokker
60 min
Gjør litt ekstra ut av de stekte potetene og stek dem med jordskokker. Server ovnsbakte jordskokker og mandelpoteter som tilbehør til grillet kjøtt eller fisk eller kylling. Den kan også gjøre jobben alene som en god lunsjrett.
325 har lagret denne
Foto: Sara Johannessen Meek
Gjør litt ekstra ut av de stekte potetene og stek dem med jordskokker. Server ovnsbakte jordskokker og mandelpoteter som tilbehør til grillet kjøtt eller fisk eller kylling. Den kan også gjøre jobben alene som en god lunsjrett.
325 har lagret denne
1
porsjoner
- 500 g jordskokk
- 500 g mandelpotet
- 5 fedd hvitløk
- 0.5 stk sitron
- olivenolje
- salt og kvernet pepper
Til servering
- bladpersille
- parmesan
Unngå at skjermen går i dvale
- 500 g jordskokk
- 500 g mandelpotet
- 5 fedd hvitløk
- 0.5 stk sitron
- olivenolje
- salt og kvernet pepper
Til servering
- bladpersille
- parmesan
Vask og skrubb poteter og jordskokker. Del grønnsakene i grove biter, små jordskokker kan være hele. Knus hvitløkfeddene med bredsiden av en kniv.
Ha alt over i en passende ildfast form. Drypp over olivenolje, krydre med salt og kvernet pepper og bland alt godt sammen.
Bak grønnsakene ved 220 grader i omtrent 30 minutter eller til grønnsakene er møre.
Dryss over hakket persille og godt med revet eller høvlet parmesan før servering.

Bon appetit!
Vask og skrubb poteter og jordskokker. Del grønnsakene i grove biter, små jordskokker kan være hele. Knus hvitløkfeddene med bredsiden av en kniv.
Ha alt over i en passende ildfast form. Drypp over olivenolje, krydre med salt og kvernet pepper og bland alt godt sammen.
Bak grønnsakene ved 220 grader i omtrent 30 minutter eller til grønnsakene er møre.
Dryss over hakket persille og godt med revet eller høvlet parmesan før servering.
Finn flere oppskrifter: