Potetballer, også kjent som komle eller raspeballer, er Even Ramsviks favorittrett.
– Det er det beste jeg vet, men hverken samboeren eller sønnen min liker potetball. Så jeg lager det enten til personalet når vi spiser felles mat eller når jeg er hjemme på Sunnmøre, forteller toppkokken.
Potetballer, også kjent som komle eller raspeballer, er Even Ramsviks favorittrett.
– Det er det beste jeg vet, men hverken samboeren eller sønnen min liker potetball. Så jeg lager det enten til personalet når vi spiser felles mat eller når jeg er hjemme på Sunnmøre, forteller toppkokken.
1.5 kg poteter, helst Asterix - ikke bruk mandelpotet
byggmel
hvetemel
salt
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
1 stk svineknoke
1 stk vossakorv
100 g morrpølse, speket
200 g bacon
1 stk kålrot
1.5 kg poteter, helst Asterix - ikke bruk mandelpotet
byggmel
hvetemel
salt
Kok først svineknoken i vann til den er mør, løft den ut av vannet og sett tilside. La vannet stå på platen og småkoke.
Kjør potetene gjennom en kjøttkvern. Bruk den minste hullskiva. Spe potetene med byggmel og hvetemel til du kjenner du klarer såvidt å forme baller. Ikke ha i for mye mel, bruk heller for lite, det er mye bedre med potetball som ikke er så pene i stedet for knallharde klumper.
Smak til røren med litt salt og dypp hendene i vann. Form kjapt runde kuler av røren og legg dem rett i den småkokende kraften av svineknoke.
La komlene trekke i minst 1,5 time sammen med kålroten. Mot slutten varmer du pølsene og knokekjøttet i gryten. Server med stekt bacon og ett glass kulturmelk!
Bon appetit!
Kok først svineknoken i vann til den er mør, løft den ut av vannet og sett tilside. La vannet stå på platen og småkoke.
Kjør potetene gjennom en kjøttkvern. Bruk den minste hullskiva. Spe potetene med byggmel og hvetemel til du kjenner du klarer såvidt å forme baller. Ikke ha i for mye mel, bruk heller for lite, det er mye bedre med potetball som ikke er så pene i stedet for knallharde klumper.
Smak til røren med litt salt og dypp hendene i vann. Form kjapt runde kuler av røren og legg dem rett i den småkokende kraften av svineknoke.
La komlene trekke i minst 1,5 time sammen med kålroten. Mot slutten varmer du pølsene og knokekjøttet i gryten. Server med stekt bacon og ett glass kulturmelk!
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto