Til hovedinnhold

Even Ramsviks komle

2 h

Potetballer, også kjent som komle eller raspeballer, er Even Ramsviks favorittrett.

– Det er det beste jeg vet, men hverken samboeren eller sønnen min liker potetball. Så jeg lager det enten til personalet når vi spiser felles mat eller når jeg er hjemme på Sunnmøre, forteller toppkokken.

Lagret av 259 brukere
Even Ramsviks komle

Potetballer, også kjent som komle eller raspeballer, er Even Ramsviks favorittrett.

– Det er det beste jeg vet, men hverken samboeren eller sønnen min liker potetball. Så jeg lager det enten til personalet når vi spiser felles mat eller når jeg er hjemme på Sunnmøre, forteller toppkokken.

Lagret av 259 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk svineknoke
  • 1 stk vossakorv
  • 100 g morrpølse, speket
  • 200 g bacon
  • 1 stk kålrot
  • 1.5 kg poteter, helst Asterix - ikke bruk mandelpotet
  • byggmel
  • hvetemel
  • salt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk svineknoke
  • 1 stk vossakorv
  • 100 g morrpølse, speket
  • 200 g bacon
  • 1 stk kålrot
  • 1.5 kg poteter, helst Asterix - ikke bruk mandelpotet
  • byggmel
  • hvetemel
  • salt
Kok først svineknoken i vann til den er mør, løft den ut av vannet og sett tilside. La vannet stå på platen og småkoke.
Kjør potetene gjennom en kjøttkvern. Bruk den minste hullskiva. Spe potetene med byggmel og hvetemel til du kjenner du klarer såvidt å forme baller. Ikke ha i for mye mel, bruk heller for lite, det er mye bedre med potetball som ikke er så pene i stedet for knallharde klumper.
Smak til røren med litt salt og dypp hendene i vann. Form kjapt runde kuler av røren og legg dem rett i den småkokende kraften av svineknoke.
La komlene trekke i minst 1,5 time sammen med kålroten. Mot slutten varmer du pølsene og knokekjøttet i gryten. Server med stekt bacon og ett glass kulturmelk!
woman cooking

Bon appetit!

Kok først svineknoken i vann til den er mør, løft den ut av vannet og sett tilside. La vannet stå på platen og småkoke.
Kjør potetene gjennom en kjøttkvern. Bruk den minste hullskiva. Spe potetene med byggmel og hvetemel til du kjenner du klarer såvidt å forme baller. Ikke ha i for mye mel, bruk heller for lite, det er mye bedre med potetball som ikke er så pene i stedet for knallharde klumper.
Smak til røren med litt salt og dypp hendene i vann. Form kjapt runde kuler av røren og legg dem rett i den småkokende kraften av svineknoke.
La komlene trekke i minst 1,5 time sammen med kålroten. Mot slutten varmer du pølsene og knokekjøttet i gryten. Server med stekt bacon og ett glass kulturmelk!
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?