Ovnsbakt potetsalat med urter
45 min
Er du ute etter godt tilbehør til lammesteken? Prøv ovnsbakt potetsalat med urter! Potetsalaten er også god til annet stekt kjøtt og fisk. Varier gjerne hvilke urter du bruker og sett ditt preg på salaten.
Lagret av 177 brukere
Er du ute etter godt tilbehør til lammesteken? Prøv ovnsbakt potetsalat med urter! Potetsalaten er også god til annet stekt kjøtt og fisk. Varier gjerne hvilke urter du bruker og sett ditt preg på salaten.
Lagret av 177 brukere
Ingredienser
4
porsjoner
- 500 g amadinepotet, eller andre småpoteter
- 0.5 dl olje
- 250 g aspargesbønner
- 250 g erter, frosne selskapserter
- 2.5 dl friske urter, gressløk, persille, basilikum, dill
- 1 stk rødløk, hakket
- 1 stk hvitløksfedd, finhakket
- 1 stk sitron, saften og finrevet skall
- olivenolje
- salt og kvernet pepper
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 500 g amadinepotet, eller andre småpoteter
- 0.5 dl olje
- 250 g aspargesbønner
- 250 g erter, frosne selskapserter
- 2.5 dl friske urter, gressløk, persille, basilikum, dill
- 1 stk rødløk, hakket
- 1 stk hvitløksfedd, finhakket
- 1 stk sitron, saften og finrevet skall
- olivenolje
- salt og kvernet pepper
Forvarm ovnen til 200 grader.
Del de største potetene i to. Vend dem i olje og krydre med salt og pepper.
Ha potetene på en bakepapirkledd stekeplate og stek dem i omtrent 30 minutter.
Rens og skyll bønnene. Kok opp en kjele med saltet vann. Ha i bønnene og la dem fosskoke i tre minutter.
Ha i ertene og kok videre i et minutt. Avkjøl raskt i iskaldt vann.
Bland bønnene og ertene med urtene, hvitløk, løk og sitronsaft og -skall.
Vend alt sammen med potetene. Smak til med olivenolje, salt og pepper.

Bon appetit!
Forvarm ovnen til 200 grader.
Del de største potetene i to. Vend dem i olje og krydre med salt og pepper.
Ha potetene på en bakepapirkledd stekeplate og stek dem i omtrent 30 minutter.
Rens og skyll bønnene. Kok opp en kjele med saltet vann. Ha i bønnene og la dem fosskoke i tre minutter.
Ha i ertene og kok videre i et minutt. Avkjøl raskt i iskaldt vann.
Bland bønnene og ertene med urtene, hvitløk, løk og sitronsaft og -skall.
Vend alt sammen med potetene. Smak til med olivenolje, salt og pepper.