Ovnsbakte nypoteter med urter

45 min
Lagret av 432 brukere
Ovnsbakte nypoteter med urter
Foto: Sara Johannessen Meek
Lagret av 432 brukere

Ingredienser

6
porsjoner
  • 1 kg nypotet
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 kvast timian, og/eller rosmarin
  • 1 stk sitron, liten
  • olivenolje, mild
  • salt
  • kvernet pepper
  • friske urter, hakkede, f.eks. persille, gressløk, dill

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg nypotet
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 kvast timian, og/eller rosmarin
  • 1 stk sitron, liten
  • olivenolje, mild
  • salt
  • kvernet pepper
  • friske urter, hakkede, f.eks. persille, gressløk, dill
Skrubb potetene og del dem i to eller fire hvis nødvendig. Små poteter kan være hele.
Dekk et stekebrett med bakepapir og fordel potetene utover brettet. Drypp over en god skvett olje og press over saften fra sitronen.
Tilsett grovhakket hvitløk og krydre med salt og kvernet pepper. Bland alt godt sammen slik at alle potetene blir vendt i litt olje.
Stek potetene ved 220 grader (varmluft) i ca. 35 minutter, eller til potetene er gylne, møre og litt sprø i kantene.
Dryss over hakkede urter ved servering. Har du noen gressløkblomster i hagen, kan du gjerne drysse over det også.
woman cooking

Bon appetit!

Skrubb potetene og del dem i to eller fire hvis nødvendig. Små poteter kan være hele.
Dekk et stekebrett med bakepapir og fordel potetene utover brettet. Drypp over en god skvett olje og press over saften fra sitronen.
Tilsett grovhakket hvitløk og krydre med salt og kvernet pepper. Bland alt godt sammen slik at alle potetene blir vendt i litt olje.
Stek potetene ved 220 grader (varmluft) i ca. 35 minutter, eller til potetene er gylne, møre og litt sprø i kantene.
Dryss over hakkede urter ved servering. Har du noen gressløkblomster i hagen, kan du gjerne drysse over det også.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?