Ovnsbakte nypoteter med urter
45 min
Ovnsbakte nypoteter med urter må være sommerens aller beste tilbehør! Nypoteter blir jo aldri feil, særlig ikke når de serveres med friske urter.
549 har lagret denne
Foto: Sara Johannessen Meek
Ovnsbakte nypoteter med urter må være sommerens aller beste tilbehør! Nypoteter blir jo aldri feil, særlig ikke når de serveres med friske urter.
549 har lagret denne
6
porsjoner
- 1 kg nypotet
- 3 fedd hvitløk
- 2 kvast timian, og/eller rosmarin
- 1 stk sitron, liten
- olivenolje, mild
- salt
- kvernet pepper
- friske urter, hakkede, f.eks. persille, gressløk, dill
Unngå at skjermen går i dvale
- 1 kg nypotet
- 3 fedd hvitløk
- 2 kvast timian, og/eller rosmarin
- 1 stk sitron, liten
- olivenolje, mild
- salt
- kvernet pepper
- friske urter, hakkede, f.eks. persille, gressløk, dill
Skrubb potetene og del dem i to eller fire hvis nødvendig. Små poteter kan være hele.
Dekk et stekebrett med bakepapir og fordel potetene utover brettet. Drypp over en god skvett olje og press over saften fra sitronen.
Tilsett grovhakket hvitløk og krydre med salt og kvernet pepper. Bland alt godt sammen slik at alle potetene blir vendt i litt olje.
Stek potetene ved 220 grader (varmluft) i ca. 35 minutter, eller til potetene er gylne, møre og litt sprø i kantene.
Dryss over hakkede urter ved servering. Har du noen gressløkblomster i hagen, kan du gjerne drysse over det også.

Bon appetit!
Skrubb potetene og del dem i to eller fire hvis nødvendig. Små poteter kan være hele.
Dekk et stekebrett med bakepapir og fordel potetene utover brettet. Drypp over en god skvett olje og press over saften fra sitronen.
Tilsett grovhakket hvitløk og krydre med salt og kvernet pepper. Bland alt godt sammen slik at alle potetene blir vendt i litt olje.
Stek potetene ved 220 grader (varmluft) i ca. 35 minutter, eller til potetene er gylne, møre og litt sprø i kantene.
Dryss over hakkede urter ved servering. Har du noen gressløkblomster i hagen, kan du gjerne drysse over det også.