Komle
Raspeball, raspekake, potetball, klubb, kompe eller komle... Kjært barn har mange navn. Og det er vel slik at du må oppdras til dette potetballet fra barnsbein av, for å drømme om retten resten av livet? Dette er grunnoppskrift på rogalendingens komler og sørlendingens komper. Litt hvetemel og moste, kokte poteter i massen gjør komlene lysere og mykere enn komler av bare rå poteter og byggmel. Du kan også ha en bit flesk eller kjøtt inni komlene, såkalla «komle med dott i».
Kilde: Stavanger Aftenblad
Raspeball, raspekake, potetball, klubb, kompe eller komle... Kjært barn har mange navn. Og det er vel slik at du må oppdras til dette potetballet fra barnsbein av, for å drømme om retten resten av livet? Dette er grunnoppskrift på rogalendingens komler og sørlendingens komper. Litt hvetemel og moste, kokte poteter i massen gjør komlene lysere og mykere enn komler av bare rå poteter og byggmel. Du kan også ha en bit flesk eller kjøtt inni komlene, såkalla «komle med dott i».
Kilde: Stavanger Aftenblad
- 1 kg lam, salt kjøtt
- 800 g poteter
- 1 ts salt
- 1.5 dl byggmel
- 2 ss hvetemel
- 1.5 l vann
- 1 ts salt
- 1 ts timian
- kjøttkraft
- 100 g bacon
- 4 ss smør
- salt og kvernet pepper
Kålrabistappe
- 1 kg kålrot
- 1 l vann
- 2 ts salt
- pepper
- muskatnøtt
- kremfløte
- 1 kg lam, salt kjøtt
- 800 g poteter
- 1 ts salt
- 1.5 dl byggmel
- 2 ss hvetemel
- 1.5 l vann
- 1 ts salt
- 1 ts timian
- kjøttkraft
- 100 g bacon
- 4 ss smør
- salt og kvernet pepper
Kålrabistappe
- 1 kg kålrot
- 1 l vann
- 2 ts salt
- pepper
- muskatnøtt
- kremfløte
Kålrabistappe
