Til hovedinnhold

Saltkokte nypoteter med ramsløkmajones

30 min

Du trenger ikke å gå til butikken for å skaffe mat. En kort tur ut i hagen eller skogen er nok til å fylle alle fat.

Lagret av 48 brukere
Saltkokte nypoteter med ramsløkmajones

Du trenger ikke å gå til butikken for å skaffe mat. En kort tur ut i hagen eller skogen er nok til å fylle alle fat.

Lagret av 48 brukere

Ingredienser

1
porsjoner
  • 1 kg poteter, små
  • 6 ss havsalt
  • 2 stk eggeplomme
  • 2 ts hvitvinseddik
  • 1.5 ss ramsløkpuré
  • 1 ts dijonsennep
  • 2 dl rapsolje, eller annen nøytral olje
  • salt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg poteter, små
  • 6 ss havsalt
  • 2 stk eggeplomme
  • 2 ts hvitvinseddik
  • 1.5 ss ramsløkpuré
  • 1 ts dijonsennep
  • 2 dl rapsolje, eller annen nøytral olje
  • salt
Vask potetene og sjekk at skallet er intakt. Kok opp vann til potetene i en passende kasserolle, legg i poteter og havsalt. Det skal ikke være mer vann enn at det akkurat dekker potetene. Kok potetene møre. Hell av vannet og damp dem tørre i kasserollen. Skallet skal bli litt rynkete og få en tynn tørr saltskorpe.
Visp sammen eggeplommer, eddik, sennep, ramsløkpuré og en klype salt i en bolle.
Visp inn oljen i en tynn stråle, litt etter litt. Konsistensen skal bli som majones. Smak til med salt og eventuelt mer ramsløk om nødvendig.
Server de saltkokte potetene med ramsløkmajones og pynt med ramsløkblomster. Ha gjerne potetene i en bolle og bruk ramsløkmajonesen som dipp, supergod snacks eller som en rett på en buffet.
woman cooking

Bon appetit!

Vask potetene og sjekk at skallet er intakt. Kok opp vann til potetene i en passende kasserolle, legg i poteter og havsalt. Det skal ikke være mer vann enn at det akkurat dekker potetene. Kok potetene møre. Hell av vannet og damp dem tørre i kasserollen. Skallet skal bli litt rynkete og få en tynn tørr saltskorpe.
Visp sammen eggeplommer, eddik, sennep, ramsløkpuré og en klype salt i en bolle.
Visp inn oljen i en tynn stråle, litt etter litt. Konsistensen skal bli som majones. Smak til med salt og eventuelt mer ramsløk om nødvendig.
Server de saltkokte potetene med ramsløkmajones og pynt med ramsløkblomster. Ha gjerne potetene i en bolle og bruk ramsløkmajonesen som dipp, supergod snacks eller som en rett på en buffet.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?