Bakt potet

1 t 30 min

Bakt potet er perfekt tilbehør til både kjøtt, fisk og kylling - eller som et helt lite måltid i seg selv. Topp poteten med det du selv ønsker. Vi velger gjerne klassikeren toppet med bacon, ost, mais - og kanskje en god klatt med rømme!

Du kan velge å bake potetene med aluminiumsfolie. Jeg fortrekker sprøtt skinn på potetene og steker de derfor alltid uten. Beregn 1 - 2 poteter per person, avhengig av hvor store de er. Små poteter smaker like godt og behøver ikke så lang tilberedningstid.

Ønsker du en litt mer luksuriøs vri på den bakte poteten prøv med skagenrøre eller kremet sopp som topping.

651 har lagret denne
bakt potet med mais, rømme, bacon
Foto: Silje Sandberg

Bakt potet er perfekt tilbehør til både kjøtt, fisk og kylling - eller som et helt lite måltid i seg selv. Topp poteten med det du selv ønsker. Vi velger gjerne klassikeren toppet med bacon, ost, mais - og kanskje en god klatt med rømme!

Du kan velge å bake potetene med aluminiumsfolie. Jeg fortrekker sprøtt skinn på potetene og steker de derfor alltid uten. Beregn 1 - 2 poteter per person, avhengig av hvor store de er. Små poteter smaker like godt og behøver ikke så lang tilberedningstid.

Ønsker du en litt mer luksuriøs vri på den bakte poteten prøv med skagenrøre eller kremet sopp som topping.

651 har lagret denne

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 stk bakepotet
  • olivenolje
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stk bakepotet
  • olivenolje
  • salt og kvernet pepper
Forvarm ovnen til 220 grader.
Vask potetene godt, og prikk de så med en gaffel. Gni potetene inn med litt olje og krydre med salt og pepper.
Sett potetene på en rist midt i ovnen. Pass på å ha en langpanne under som fanger opp oljen som drypper fra potetene. Grunnen til at de stekes på rist er at da sirkulerer den varme luften ekstra godt runde hele poteten.
Stek i cirka 1 til 1,5 timer timer avhengig av størrelsen på poteten. Potetene er ferdig når de gir lett etter når du klemmer på dem.
Lag et snitt i toppen av potetene og klem på midten slik at potetene åpner seg.
Fyll potetene med det du måtte ønske, for eksempel som avbildet med sprøstekt bacon, mais, parmesanost, friske urter (som gressløk og persille) og en rømmeklatt.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm ovnen til 220 grader.
Vask potetene godt, og prikk de så med en gaffel. Gni potetene inn med litt olje og krydre med salt og pepper.
Sett potetene på en rist midt i ovnen. Pass på å ha en langpanne under som fanger opp oljen som drypper fra potetene. Grunnen til at de stekes på rist er at da sirkulerer den varme luften ekstra godt runde hele poteten.
Stek i cirka 1 til 1,5 timer timer avhengig av størrelsen på poteten. Potetene er ferdig når de gir lett etter når du klemmer på dem.
Lag et snitt i toppen av potetene og klem på midten slik at potetene åpner seg.
Fyll potetene med det du måtte ønske, for eksempel som avbildet med sprøstekt bacon, mais, parmesanost, friske urter (som gressløk og persille) og en rømmeklatt.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?