Bakt potet

1 h 30 min
Lagret av 573 brukere
bakt potet med mais, rømme, bacon
Foto: Silje Sandberg
Lagret av 573 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 stk bakepotet
  • olivenolje
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stk bakepotet
  • olivenolje
  • salt og kvernet pepper
Forvarm ovnen til 220 grader.
Vask potetene godt, og prikk de så med en gaffel. Gni potetene inn med litt olje og krydre med salt og pepper.
Sett potetene på en rist midt i ovnen. Pass på å ha en langpanne under som fanger opp oljen som drypper fra potetene. Grunnen til at de stekes på rist er at da sirkulerer den varme luften ekstra godt runde hele poteten.
Stek i cirka 1 til 1,5 timer timer avhengig av størrelsen på poteten. Potetene er ferdig når de gir lett etter når du klemmer på dem.
Lag et snitt i toppen av potetene og klem på midten slik at potetene åpner seg.
Fyll potetene med det du måtte ønske, for eksempel som avbildet med sprøstekt bacon, mais, parmesanost, friske urter (som gressløk og persille) og en rømmeklatt.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm ovnen til 220 grader.
Vask potetene godt, og prikk de så med en gaffel. Gni potetene inn med litt olje og krydre med salt og pepper.
Sett potetene på en rist midt i ovnen. Pass på å ha en langpanne under som fanger opp oljen som drypper fra potetene. Grunnen til at de stekes på rist er at da sirkulerer den varme luften ekstra godt runde hele poteten.
Stek i cirka 1 til 1,5 timer timer avhengig av størrelsen på poteten. Potetene er ferdig når de gir lett etter når du klemmer på dem.
Lag et snitt i toppen av potetene og klem på midten slik at potetene åpner seg.
Fyll potetene med det du måtte ønske, for eksempel som avbildet med sprøstekt bacon, mais, parmesanost, friske urter (som gressløk og persille) og en rømmeklatt.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?