Skrell potetene. Kok opp en kjele med vann og legg i potetene.
Gi potetene et skikkelig oppkok, senk temperaturen og la potetene trekke rett under kokepunktet til de er helt møre. Hell av kokevannet og damp potetene tørre.
Kok opp fløte med 50 g smør og hvitløk. Mos potetene og rør inn den varme væsken. Smak stappen til med salt og pepper og bland inn halvparten av osten.
Hell stappen over i en smurt ildfast form. Dryss over loffsmuler blandet med resten av osten.
Fordel resten av smøret på toppen og gratiner potetstappen ved 200 grader i ca. 20 minutter, eller til overflaten er sprø og gyllen.
Bon appetit!
Skrell potetene. Kok opp en kjele med vann og legg i potetene.
Gi potetene et skikkelig oppkok, senk temperaturen og la potetene trekke rett under kokepunktet til de er helt møre. Hell av kokevannet og damp potetene tørre.
Kok opp fløte med 50 g smør og hvitløk. Mos potetene og rør inn den varme væsken. Smak stappen til med salt og pepper og bland inn halvparten av osten.
Hell stappen over i en smurt ildfast form. Dryss over loffsmuler blandet med resten av osten.
Fordel resten av smøret på toppen og gratiner potetstappen ved 200 grader i ca. 20 minutter, eller til overflaten er sprø og gyllen.