Til hovedinnhold

Gratinert potetmos

1 h 30 min

Gratinert potetmos gir potetene litt ekstra luksusfølelse. Denne potetstappen passer særlig godt til en smakfull pølsegryte.

Lagret av 498 brukere
Gratinert potetmos

Gratinert potetmos gir potetene litt ekstra luksusfølelse. Denne potetstappen passer særlig godt til en smakfull pølsegryte.

Lagret av 498 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 800 g poteter, melne
  • 2 dl kremfløte
  • 75 g smør
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 100 g gulost, revet
  • 50 g parmesan, revet
  • 2 dl loff, smuler
  • salt
  • kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 800 g poteter, melne
  • 2 dl kremfløte
  • 75 g smør
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 100 g gulost, revet
  • 50 g parmesan, revet
  • 2 dl loff, smuler
  • salt
  • kvernet pepper
Skrell potetene. Kok opp en kjele med vann og legg i potetene.
Gi potetene et skikkelig oppkok, senk temperaturen og la potetene trekke rett under kokepunktet til de er helt møre. Hell av kokevannet og damp potetene tørre.
Kok opp fløte med 50 g smør og hvitløk. Mos potetene og rør inn den varme væsken. Smak stappen til med salt og pepper og bland inn halvparten av osten.
Hell stappen over i en smurt ildfast form. Dryss over loffsmuler blandet med resten av osten.
Fordel resten av smøret på toppen og gratiner potetstappen ved 200 grader i ca. 20 minutter, eller til overflaten er sprø og gyllen.
woman cooking

Bon appetit!

Skrell potetene. Kok opp en kjele med vann og legg i potetene.
Gi potetene et skikkelig oppkok, senk temperaturen og la potetene trekke rett under kokepunktet til de er helt møre. Hell av kokevannet og damp potetene tørre.
Kok opp fløte med 50 g smør og hvitløk. Mos potetene og rør inn den varme væsken. Smak stappen til med salt og pepper og bland inn halvparten av osten.
Hell stappen over i en smurt ildfast form. Dryss over loffsmuler blandet med resten av osten.
Fordel resten av smøret på toppen og gratiner potetstappen ved 200 grader i ca. 20 minutter, eller til overflaten er sprø og gyllen.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?