Komler med fenalår og kål
Komle, raspekake, kompe, potetball. Kjært barn har mange navn heter det. Raspekaker er ekte tradisjonskost. Da stjernekokk Bent Stiansen besøkte Furebuda Mathus på Stadlandet lærte han å lage perfekte raspekaker av Gjertrud Årvik og raspedronningen Solbjørg «Mossa» Tømmerstøl.
Varier mengder etter familiens appetitt. Et godt tegn på at det er nok mat, er når alle i familien sover middag på sofaen etter et raspekakemåltid, tipser de.
Denne oppskriften gir ca. 22 raspekaker.
Tips: Gamle kokefaste poteter gir det beste resultatet. Nypoteter inneholder for mye vann og lite stivelse.
Oppskriften er hentet fra boken «Norge rundt med Bent Stiansen» (Font forlag). Foto: Audun Aagre.
Komle, raspekake, kompe, potetball. Kjært barn har mange navn heter det. Raspekaker er ekte tradisjonskost. Da stjernekokk Bent Stiansen besøkte Furebuda Mathus på Stadlandet lærte han å lage perfekte raspekaker av Gjertrud Årvik og raspedronningen Solbjørg «Mossa» Tømmerstøl.
Varier mengder etter familiens appetitt. Et godt tegn på at det er nok mat, er når alle i familien sover middag på sofaen etter et raspekakemåltid, tipser de.
Denne oppskriften gir ca. 22 raspekaker.
Tips: Gamle kokefaste poteter gir det beste resultatet. Nypoteter inneholder for mye vann og lite stivelse.
Oppskriften er hentet fra boken «Norge rundt med Bent Stiansen» (Font forlag). Foto: Audun Aagre.
Ingredienser
- 100 g fenalår, i terninger
- 200 g svinekjøtt, saltet
- 1 stk kålblader
- 2 kg vinterpoteter, rå
- 0.5 kg poteter, kokte
- 400 g byggmel
- 50 g hvetemel, juster evt med mer
- 1 ss salt
- 0.5 ts bakepulver
Slik gjør du:
- 100 g fenalår, i terninger
- 200 g svinekjøtt, saltet
- 1 stk kålblader
- 2 kg vinterpoteter, rå
- 0.5 kg poteter, kokte
- 400 g byggmel
- 50 g hvetemel, juster evt med mer
- 1 ss salt
- 0.5 ts bakepulver
