Søtpotetgrøt med chorizo à la Vibeke Klemetsen
Prøv en ny vri på middagsgrøten og lag en salt variant med søtpotet og chorizo.
- Dette er egentlig en type havregrøt, tro det eller ei. Man tenker gjerne at havregrøten skal være søt, men kombinasjonen av søtpotet, havregrøt og chorizo er bare perfekt sammen, og overhodet ikke søt, skriver grøt-entusiast Vibeke Klemetsen.
Oppskriften er hentet fra kokeboken «Grøt» av Vibeke Klemetsen på Kagge Forlag. Foto: Synøve Dreyer
Prøv en ny vri på middagsgrøten og lag en salt variant med søtpotet og chorizo.
- Dette er egentlig en type havregrøt, tro det eller ei. Man tenker gjerne at havregrøten skal være søt, men kombinasjonen av søtpotet, havregrøt og chorizo er bare perfekt sammen, og overhodet ikke søt, skriver grøt-entusiast Vibeke Klemetsen.
Oppskriften er hentet fra kokeboken «Grøt» av Vibeke Klemetsen på Kagge Forlag. Foto: Synøve Dreyer
- 50 g chorizopølse
- 1.5 dl løk
- 5 dl vann, eller buljong
- 2.5 dl havregryn
- 2 stk søtpotet, små. kokt og most på forhånd
- salt
- pepper
- 1 stk avokado, i biter
- koriander, friske blader
- olje
- 50 g chorizopølse
- 1.5 dl løk
- 5 dl vann, eller buljong
- 2.5 dl havregryn
- 2 stk søtpotet, små. kokt og most på forhånd
- salt
- pepper
- 1 stk avokado, i biter
- koriander, friske blader
- olje
