rask

Søtpotetgrøt med chorizo à la Vibeke Klemetsen

30 min

Prøv en ny vri på middagsgrøten og lag en salt variant med søtpotet og chorizo.
- Dette er egentlig en type havregrøt, tro det eller ei. Man tenker gjerne at havregrøten skal være søt, men kombinasjonen av søtpotet, havregrøt og chorizo er bare perfekt sammen, og overhodet ikke søt, skriver grøt-entusiast Vibeke Klemetsen.
Oppskriften er hentet fra kokeboken «Grøt» av Vibeke Klemetsen på Kagge Forlag. Foto: Synøve Dreyer

348 har lagret denne
Søtpotetgrøt med chorizo à la Vibeke Klemetsen

Prøv en ny vri på middagsgrøten og lag en salt variant med søtpotet og chorizo.
- Dette er egentlig en type havregrøt, tro det eller ei. Man tenker gjerne at havregrøten skal være søt, men kombinasjonen av søtpotet, havregrøt og chorizo er bare perfekt sammen, og overhodet ikke søt, skriver grøt-entusiast Vibeke Klemetsen.
Oppskriften er hentet fra kokeboken «Grøt» av Vibeke Klemetsen på Kagge Forlag. Foto: Synøve Dreyer

348 har lagret denne
2
porsjoner
  • 50 g chorizopølse
  • 1.5 dl løk
  • 5 dl vann, eller buljong
  • 2.5 dl havregryn
  • 2 stk søtpotet, små. kokt og most på forhånd
  • salt
  • pepper
  • 1 stk avokado, i biter
  • koriander, friske blader
  • olje
Unngå at skjermen går i dvale
  • 50 g chorizopølse
  • 1.5 dl løk
  • 5 dl vann, eller buljong
  • 2.5 dl havregryn
  • 2 stk søtpotet, små. kokt og most på forhånd
  • salt
  • pepper
  • 1 stk avokado, i biter
  • koriander, friske blader
  • olje
Skjær chorizopølsen i små biter og stek på middels til høy varme til bitene er passe stekt. Sett til side.
Kok løken i en kasserolle sammen med litt olje eller vann til løken er blank. Tilsett buljong eller vann og kok opp.
Tilsett havregrynene og reduser til middels varme. Kok i noen minutter før du tilsetter søtpotet. Rør godt. Smak til med salt og pepper.
Rør inn halvparten av pølsebitene i grøten, resten sparer du til topping. Når du har en fin konsistens på grøten, kan den serves med resten av chorizopølsebitene, avokado i biter og korianderblader.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær chorizopølsen i små biter og stek på middels til høy varme til bitene er passe stekt. Sett til side.
Kok løken i en kasserolle sammen med litt olje eller vann til løken er blank. Tilsett buljong eller vann og kok opp.
Tilsett havregrynene og reduser til middels varme. Kok i noen minutter før du tilsetter søtpotet. Rør godt. Smak til med salt og pepper.
Rør inn halvparten av pølsebitene i grøten, resten sparer du til topping. Når du har en fin konsistens på grøten, kan den serves med resten av chorizopølsebitene, avokado i biter og korianderblader.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?