Tina Nordströms jacksonpotet: Bakte poteter med bacon
Denne poteten laget jeg under en innspilling på Power Meet i Västerås mens rånerne kjørte forbi og ropte både det ene og det andre til meg. Den ble kjempegod, perfekt mat å by gjester og enkel å forberede dagen i forveien.
Sløyfer du baconet, blir dette en vegetarrett.
Tips: Hvis du har det travelt, kan du kjøre dem i mikroen på maks effekt i 15 minutter og så bake dem ferdig i ovnen.
Oppskrift fra kokeboken «Tina – Slik lager du min aller beste mat» (Gyldendal Forlag). Foto: Charlie Drevstam
Denne poteten laget jeg under en innspilling på Power Meet i Västerås mens rånerne kjørte forbi og ropte både det ene og det andre til meg. Den ble kjempegod, perfekt mat å by gjester og enkel å forberede dagen i forveien.
Sløyfer du baconet, blir dette en vegetarrett.
Tips: Hvis du har det travelt, kan du kjøre dem i mikroen på maks effekt i 15 minutter og så bake dem ferdig i ovnen.
Oppskrift fra kokeboken «Tina – Slik lager du min aller beste mat» (Gyldendal Forlag). Foto: Charlie Drevstam
Ingredienser
- 4 stykker bakepotet
- 2 pakke bacon
- 1 stk rødløk
- 1 bunt persille, finhakket
- 3 dl revet ost, gjerne vellagret
- 1 ss smør
- 2 ss rapsolje
- 0.5 stk sitronsaft
- salt
- pepper, nykvernet
Slik gjør du:
- 4 stykker bakepotet
- 2 pakke bacon
- 1 stk rødløk
- 1 bunt persille, finhakket
- 3 dl revet ost, gjerne vellagret
- 1 ss smør
- 2 ss rapsolje
- 0.5 stk sitronsaft
- salt
- pepper, nykvernet
Vask potetene og prikk dem med en gaffel. Legg potetene i en form eller på en stekeplate, og bak i ovnen til de er helt møre. Det tar cirka 1 time avhengig av størrelsen på potetene.

Bon appetit!
Vask potetene og prikk dem med en gaffel. Legg potetene i en form eller på en stekeplate, og bak i ovnen til de er helt møre. Det tar cirka 1 time avhengig av størrelsen på potetene.