Bakt potet med hjemmelaget skagenrøre

1 h 30 min
Lagret av 191 brukere
Bakt potet med hjemmelaget skagenrøre
Lagret av 191 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 stk bakepotet
  • 1 ss soyaolje
  • 1 ts flaksalt

Skagenrøre

  • 3 dl majones
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 ss dill, finhakket
  • 2 ss rødløk, finhakket
  • 2 ts sitronsaft
  • 1 ts rød chili, finhakket
  • 4 dl reker, rensede
  • 3 dl krepsehaler, rensede
  • 2 ss ørretrogn

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stk bakepotet
  • 1 ss soyaolje
  • 1 ts flaksalt

Skagenrøre

  • 3 dl majones
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 ss dill, finhakket
  • 2 ss rødløk, finhakket
  • 2 ts sitronsaft
  • 1 ts rød chili, finhakket
  • 4 dl reker, rensede
  • 3 dl krepsehaler, rensede
  • 2 ss ørretrogn
Gni potetene inn med olje, prikk skallet med en gaffel. Strø over maldonsalt. Bak potetene i ovnen på 200 grader til de er helt møre, dette tar en drøy time. Potetene kan også bakes i grillen, men da bør de pakkes i aluminiumsfolie.
Gni potetene inn med olje, prikk skallet med en gaffel. Strø over maldonsalt. Bak potetene i ovnen på 200 grader til de er helt møre, dette tar en drøy time. Potetene kan også bakes i grillen, men da bør de pakkes i aluminiumsfolie.
Hakk reker og krepsehaler grovt.
Hakk reker og krepsehaler grovt.
Bland sammen majones, cremefraiche og finhakket dill.
Smak sausen til med salt, pepper og sitronsaft.
Bland sammen majones, cremefraiche og finhakket dill.

 Smak sausen til med salt, pepper og sitronsaft.
Tilsett skalldyr, finhakket rødløk og finhakket rød chili. Bland godt før ørretrognen tilsettes. Skagenrøren settes kjølig til den skal brukes.
Tilsett skalldyr, finhakket rødløk og finhakket rød chili. Bland godt før ørretrognen tilsettes. Skagenrøren settes kjølig til den skal brukes.
Snitt kryss i toppen av bakepotetene og klem ut så poteten åpner seg på toppen. Legg på skagenrøren og server potetene med blandet salat dryppet med litt olje og sitronsaft.
Snitt kryss i toppen av bakepotetene og klem ut så poteten åpner seg på toppen. Legg på skagenrøren og server potetene med blandet salat dryppet med litt olje og sitronsaft.
woman cooking

Bon appetit!

Gni potetene inn med olje, prikk skallet med en gaffel. Strø over maldonsalt. Bak potetene i ovnen på 200 grader til de er helt møre, dette tar en drøy time. Potetene kan også bakes i grillen, men da bør de pakkes i aluminiumsfolie.
Gni potetene inn med olje, prikk skallet med en gaffel. Strø over maldonsalt. Bak potetene i ovnen på 200 grader til de er helt møre, dette tar en drøy time. Potetene kan også bakes i grillen, men da bør de pakkes i aluminiumsfolie.
Hakk reker og krepsehaler grovt.
Hakk reker og krepsehaler grovt.
Bland sammen majones, cremefraiche og finhakket dill.
Smak sausen til med salt, pepper og sitronsaft.
Bland sammen majones, cremefraiche og finhakket dill.

 Smak sausen til med salt, pepper og sitronsaft.
Tilsett skalldyr, finhakket rødløk og finhakket rød chili. Bland godt før ørretrognen tilsettes. Skagenrøren settes kjølig til den skal brukes.
Tilsett skalldyr, finhakket rødløk og finhakket rød chili. Bland godt før ørretrognen tilsettes. Skagenrøren settes kjølig til den skal brukes.
Snitt kryss i toppen av bakepotetene og klem ut så poteten åpner seg på toppen. Legg på skagenrøren og server potetene med blandet salat dryppet med litt olje og sitronsaft.
Snitt kryss i toppen av bakepotetene og klem ut så poteten åpner seg på toppen. Legg på skagenrøren og server potetene med blandet salat dryppet med litt olje og sitronsaft.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?