Til hovedinnhold

Bakt søtpotet

1 h 30 min

Du kan bruke søtpotet på samme måte som vanlig potet, men nettopp på grunn av sødmen synes jeg ofte den har godt av et litt friskt innslag - som noen dråper sitronsaft eller litt rømme. Søtpotetene kan selvsagt toppes med noe annet godt.

Lagret av 477 brukere
Bakt søtpotet med rømme og spekeskinke i sølvfolie
Foto: Eivind Griffith Brænde

Du kan bruke søtpotet på samme måte som vanlig potet, men nettopp på grunn av sødmen synes jeg ofte den har godt av et litt friskt innslag - som noen dråper sitronsaft eller litt rømme. Søtpotetene kan selvsagt toppes med noe annet godt.

Lagret av 477 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 stykker søtpotet, mellomstore/store
  • rømme
  • spekeskinke, eller bacon
  • urter, gressløk, persille, rosmarin eller basilikum
  • flaksalt
  • pepper, kvernet

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stykker søtpotet, mellomstore/store
  • rømme
  • spekeskinke, eller bacon
  • urter, gressløk, persille, rosmarin eller basilikum
  • flaksalt
  • pepper, kvernet
Vask søtpotetene, prikk dem med en gaffel og bak dem hele i ovn ved 200 grader til søtpotetene er helt myke, det tar ca 45 minutter til 1 time.
Lag et snitt på langs av de bakte potetene og klem dem litt opp. Legg i en god klatt rømme og dryss over flaksalt og kvernet pepper.
Topp med sprøstekt spekeskinke og grovhakket gressløk og/eller andre urter.
woman cooking

Bon appetit!

Vask søtpotetene, prikk dem med en gaffel og bak dem hele i ovn ved 200 grader til søtpotetene er helt myke, det tar ca 45 minutter til 1 time.
Lag et snitt på langs av de bakte potetene og klem dem litt opp. Legg i en god klatt rømme og dryss over flaksalt og kvernet pepper.
Topp med sprøstekt spekeskinke og grovhakket gressløk og/eller andre urter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?