Til hovedinnhold

Gratinerte «potatoskins»

1 h 30 min

Chorizo er en krydret spansk pølse med masse god smak. Du kan erstatte den med en annen god pølse, skinke eller bacon. Bakepoteter kan erstattes med andre litt store poteter.

 

Lagret av 1340 brukere
Gratinerte «potatoskins»

Chorizo er en krydret spansk pølse med masse god smak. Du kan erstatte den med en annen god pølse, skinke eller bacon. Bakepoteter kan erstattes med andre litt store poteter.

 

Lagret av 1340 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 8 stykker bakepotet, små eller mellomstore
  • 4 ss smør
  • 150 g chorizopølse, helst rå
  • 4 ss mais, kan sløyfes
  • 4 stykker vårløk
  • 100 g revet ost, gjerne en blanding med cheddar
  • salt
  • pepper, kvernet
  • 4 ss rømme
  • grovt salt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 8 stykker bakepotet, små eller mellomstore
  • 4 ss smør
  • 150 g chorizopølse, helst rå
  • 4 ss mais, kan sløyfes
  • 4 stykker vårløk
  • 100 g revet ost, gjerne en blanding med cheddar
  • salt
  • pepper, kvernet
  • 4 ss rømme
  • grovt salt
Prikk potetene med en gaffel. Legg et lag grovt salt i en liten langpanne og legg potetene på saltet. Bak potetene ved 200 grader til de er helt møre, i ca 1 times tid.
Skjær pølsen i små biter. Stek pølsebitene i halvparten av smøret.
Del de bakte potetene i to på langs. Skrap forsiktig ut innmaten med en skje. Knus det lett med en gaffel. Rør inn smør, finsnittet vårløk (spar litt til pynt), mais og pølsebitene (og alt fettet fra pannen).
Smak blandingen til med salt og pepper. Fordel blandingen tilbake i potetskallene. Dryss over ost og gratiner i ovn ved 200 grader til osten er gyllen. Serveres med en rømmeklatt og et vårløkdryss.
woman cooking

Bon appetit!

Prikk potetene med en gaffel. Legg et lag grovt salt i en liten langpanne og legg potetene på saltet. Bak potetene ved 200 grader til de er helt møre, i ca 1 times tid.
Skjær pølsen i små biter. Stek pølsebitene i halvparten av smøret.
Del de bakte potetene i to på langs. Skrap forsiktig ut innmaten med en skje. Knus det lett med en gaffel. Rør inn smør, finsnittet vårløk (spar litt til pynt), mais og pølsebitene (og alt fettet fra pannen).
Smak blandingen til med salt og pepper. Fordel blandingen tilbake i potetskallene. Dryss over ost og gratiner i ovn ved 200 grader til osten er gyllen. Serveres med en rømmeklatt og et vårløkdryss.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?