Til hovedinnhold

Bakt potet med cheddarost og baconfyll

2 h
9 varer
882
Bakt potet med cheddarost og baconfyll

Bakt potet er et populært tilbehør til grillmaten. Med den kan lett oppgraderes til å bli en spennende og smakfull rett på egne ben.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 stykker bakepotet, store
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss grovt salt
  • 150 g bacon
  • 150 g cheddar
  • 2 ss gressløk, finhakket
  • 2 ss smør
  • pepper, nykvernet
  • timian, kvaster

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stykker bakepotet, store
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss grovt salt
  • 150 g bacon
  • 150 g cheddar
  • 2 ss gressløk, finhakket
  • 2 ss smør
  • pepper, nykvernet
  • timian, kvaster
Vask og tørk potetene før de legges i en ovnsform. Potetene gnis så inn med olivenolje og drysses med grovt salt.
Vask og tørk potetene før de legges i en ovnsform. Potetene gnis så inn med olivenolje og drysses med grovt salt.
Bakes i ovn på 200 grader til de er møre, i circa 45-60 minutter, alt etter størrelsen på potetene.
La de ferdigbakte potetene avkjøles litt, før de deles i to på langs. Bruk en skje og skrap ut det meste av potetmassen, pass på at skallet holder seg helt. Plasser skallene i en ovnsform.
La de ferdigbakte potetene avkjøles litt, før de deles i to på langs. Bruk en skje og skrap ut det meste av potetmassen, pass på at skallet holder seg helt. Plasser skallene i en ovnsform.
Del opp tynne baconskiver i terninger og stek dem sprø i pannen.
Del opp tynne baconskiver i terninger og stek dem sprø i pannen.
Mos potetfyllet med en gaffel og rør inn smør og baconbiter. Riv halvparten av cheddarosten og bland dette i massen. Bland inn finhakket gressløk og smak til med nykvernet pepper.
Mos potetfyllet med en gaffel og rør inn smør og baconbiter. Riv halvparten av cheddarosten og bland dette i massen. Bland inn finhakket gressløk og smak til med nykvernet pepper.
Fyll potetmosen tilbake i skallene. Riv resten av cheddarosten og dryss over. Gratiner potetene i ovnen på 200 grader i 15-20 minutter, til osten er gyllen. Pynt med friske kvaster av timian.
Fyll potetmosen tilbake i skallene. Riv resten av cheddarosten og dryss over. Gratiner potetene i ovnen på 200 grader i 15-20 minutter, til osten er gyllen. Pynt med friske kvaster av timian.
woman cooking

Bon appetit!

Vask og tørk potetene før de legges i en ovnsform. Potetene gnis så inn med olivenolje og drysses med grovt salt.
Vask og tørk potetene før de legges i en ovnsform. Potetene gnis så inn med olivenolje og drysses med grovt salt.
Bakes i ovn på 200 grader til de er møre, i circa 45-60 minutter, alt etter størrelsen på potetene.
La de ferdigbakte potetene avkjøles litt, før de deles i to på langs. Bruk en skje og skrap ut det meste av potetmassen, pass på at skallet holder seg helt. Plasser skallene i en ovnsform.
La de ferdigbakte potetene avkjøles litt, før de deles i to på langs. Bruk en skje og skrap ut det meste av potetmassen, pass på at skallet holder seg helt. Plasser skallene i en ovnsform.
Del opp tynne baconskiver i terninger og stek dem sprø i pannen.
Del opp tynne baconskiver i terninger og stek dem sprø i pannen.
Mos potetfyllet med en gaffel og rør inn smør og baconbiter. Riv halvparten av cheddarosten og bland dette i massen. Bland inn finhakket gressløk og smak til med nykvernet pepper.
Mos potetfyllet med en gaffel og rør inn smør og baconbiter. Riv halvparten av cheddarosten og bland dette i massen. Bland inn finhakket gressløk og smak til med nykvernet pepper.
Fyll potetmosen tilbake i skallene. Riv resten av cheddarosten og dryss over. Gratiner potetene i ovnen på 200 grader i 15-20 minutter, til osten er gyllen. Pynt med friske kvaster av timian.
Fyll potetmosen tilbake i skallene. Riv resten av cheddarosten og dryss over. Gratiner potetene i ovnen på 200 grader i 15-20 minutter, til osten er gyllen. Pynt med friske kvaster av timian.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?