Til hovedinnhold

Nypoteter med ramsløk, vårløk og urter

1 h

Når solen endelig skinner er det best å nyte den. Man trenger ikke mer en noen gode stoler, solbriller, noe godt i glasset og et par terrasse- snacks på slike solskinnsdager. Lag noe enkelt som det er lett å lage mye av og som ikke krever all verdens forberedelser. Sett det frem, sett deg ned og nyt dagen til solen går ned - minst.

Lagret av 155 brukere
Nypoteter med ramsløk, vårløk og urter

Når solen endelig skinner er det best å nyte den. Man trenger ikke mer en noen gode stoler, solbriller, noe godt i glasset og et par terrasse- snacks på slike solskinnsdager. Lag noe enkelt som det er lett å lage mye av og som ikke krever all verdens forberedelser. Sett det frem, sett deg ned og nyt dagen til solen går ned - minst.

Lagret av 155 brukere

Ingredienser

6
porsjoner
  • 1 kg nypotet, små, fine
  • 1 bunt ramsløk, ca. 80 g
  • 150 g vårløk
  • 2 dl urter, hakkede urter som gressløk, persille, kjørv
  • 100 g smør
  • salt
  • pepper, kvernet

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg nypotet, små, fine
  • 1 bunt ramsløk, ca. 80 g
  • 150 g vårløk
  • 2 dl urter, hakkede urter som gressløk, persille, kjørv
  • 100 g smør
  • salt
  • pepper, kvernet
Vask og kok potetene møre i godt saltet vann. Hell av vannet og damp potetene tørre.
Finsnitt vårløken og grovhakk ramsløken.
Bruk en stor stekepanne og stek potetene gyllenbrune i smøret over middels høy varme. Tilsett vårløk og ramsløk og krydre med salt og kvernet pepper.
Vend inn urtene og ha alt over i en bolle.
Tips: Får du ikke tak i små poteter kan du heller dele potetene etter at de er kokt.
woman cooking

Bon appetit!

Vask og kok potetene møre i godt saltet vann. Hell av vannet og damp potetene tørre.
Finsnitt vårløken og grovhakk ramsløken.
Bruk en stor stekepanne og stek potetene gyllenbrune i smøret over middels høy varme. Tilsett vårløk og ramsløk og krydre med salt og kvernet pepper.
Vend inn urtene og ha alt over i en bolle.
Tips: Får du ikke tak i små poteter kan du heller dele potetene etter at de er kokt.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?