Ovnsbakte grønnsaker med kikerter og yoghurtdressing
Føler du for en grønn dag er en form full av bakte grønnsaker proppfull av smak et godt alternativ. Her har jeg i grunn fylt på med alt som er godt. Mange ulike smaker, noen sprøtt og noen mykt - med friske granateplekjerner på toppen. Funker dessuten like godt som lunsj dagen etter.
Tips:
Her har jeg brukt syltet rødløk. Eventuelt kan du dele en rødløk i båter og bake den sammen med grønnsakene.
Grønnsaker kan mikses etter egen smak og hva du måtte ha i kjøleskapet.
I tillegg til paprikapulver passer det godt med litt chili, støtt/malt spisskummen, fennikelfrø og/eller korianderfrø.
Føler du for en grønn dag er en form full av bakte grønnsaker proppfull av smak et godt alternativ. Her har jeg i grunn fylt på med alt som er godt. Mange ulike smaker, noen sprøtt og noen mykt - med friske granateplekjerner på toppen. Funker dessuten like godt som lunsj dagen etter.
Tips:
Her har jeg brukt syltet rødløk. Eventuelt kan du dele en rødløk i båter og bake den sammen med grønnsakene.
Grønnsaker kan mikses etter egen smak og hva du måtte ha i kjøleskapet.
I tillegg til paprikapulver passer det godt med litt chili, støtt/malt spisskummen, fennikelfrø og/eller korianderfrø.
- 2 stk søtpotet
- 1 stk blomkål, mellomstor
- 400 g kikerter, kokte
- 350 g cherrytomater
- 100 g oliven
- 100 g fetaost
- 1 stk granateple
- 1 stk sitron
- olivenolje
- 1 - 2 ts paprikapulver, helst røkt
- salt og kvernet pepper
- syltet rødløk
- persille, hakket
Dressing
- 2 ss tahini
- 2 ss sitronsaft
- 1.5 dl yoghurt naturell
- 0.5 fedd hvitløk, finhakket eller revet
- 2 stk søtpotet
- 1 stk blomkål, mellomstor
- 400 g kikerter, kokte
- 350 g cherrytomater
- 100 g oliven
- 100 g fetaost
- 1 stk granateple
- 1 stk sitron
- olivenolje
- 1 - 2 ts paprikapulver, helst røkt
- salt og kvernet pepper
- syltet rødløk
- persille, hakket
Dressing
- 2 ss tahini
- 2 ss sitronsaft
- 1.5 dl yoghurt naturell
- 0.5 fedd hvitløk, finhakket eller revet
