3 bokser hvite bønner, hermetiske, 290 gram per boks
3 dl kremfløte
1 stk gulrot
1 stilk stangselleri
1 stk gul løk
1 fedd hvitløk
1 stk sitron
2 ss hvitvinseddik
2 ss kyllingfond, konsentrert
2 ss persille, finhakket
olivenolje
salt
pepper
Finhakk løk, stangselleri og gulrot. Stek i en godt oljet panne til grønnsakene er helt myke.
Ha i finhakket hvitløk og la det steke 1-2 min til.
Skyll bønnene godt. Ha dem i panna sammen med hvitvinseddik, kyllingfond og kremfløte.
La det småputre i ca. 15 min slik at væsken får redusert seg litt og fått en tjukk, kremete konsistens. Rør innimellom. Synes du konsistensen blir for tjukk, kan du ha i litt vann eller mer fløte.
Ha i salt og pepper. Skvis over saften fra en halv sitron og smak til. Ønsker du mer syrlighet, skviser du over den andre halvdelen av sitronen.
Topp med finhakket persille og gjerne litt olivenolje.
Smaker veldig godt alene, men enda bedre sammen med stekt kylling.
Bon appetit!
Finhakk løk, stangselleri og gulrot. Stek i en godt oljet panne til grønnsakene er helt myke.
Ha i finhakket hvitløk og la det steke 1-2 min til.
Skyll bønnene godt. Ha dem i panna sammen med hvitvinseddik, kyllingfond og kremfløte.
La det småputre i ca. 15 min slik at væsken får redusert seg litt og fått en tjukk, kremete konsistens. Rør innimellom. Synes du konsistensen blir for tjukk, kan du ha i litt vann eller mer fløte.
Ha i salt og pepper. Skvis over saften fra en halv sitron og smak til. Ønsker du mer syrlighet, skviser du over den andre halvdelen av sitronen.
Topp med finhakket persille og gjerne litt olivenolje.
Smaker veldig godt alene, men enda bedre sammen med stekt kylling.