Fritert falafel serveres ofte som meze, som er et utvalg småretter. Falafel lages gjerne av tørkede kikerter som har vært bløtlagt i rikelig med vann over natten. Det gir bollene en fastere konsistens, men de må da friteres i 4-5 minutter. Bruker du kokte kikerter får bollene en myk konsistens og må behandles forsiktig i pannen for ikke å ødelegge fasongen. Til 4 personer trenger du 2 bokser à 400 g kokte kikerter.
Bløtlegg kikertene natten over i rikelig med vann tilsatt 0,5 ss bakepulver. Hell av vannet, skyll ertene og klapp dem tørre.
Ved bruk av ferdigkokte kikerter: Hell av laken på kikertene, skyll dem i kaldt vann og la vannet renne godt av ertene. Klapp dem tørre på et kjøkkenklede.
Kjør kikertene i en kjøkkenmaskin sammen med løk og hvitløk. Tilsett mel, spisskummen, korianderfrø, chili og kardemomme.
Kjør til alt er godt blandet. Tilsett urter og kjør blandingen litt til. Smak til med salt og kvernet pepper.
Form farsen til valnøttstore boller og oppbevar bollene i kjøleskapet. Friter bollene på begge sider, 4-5 minutter, til falalene er gylne og gjennomstekte. Falafel av kokte kikerter kan stekes gylne i en stekepanne med en god skvett olje.
Rør sammen tahini, sitronsaft, yoghurt og hvitløk til dressingen. Smak til med salt og pepper. Virker den veldig tykk, kan du røre inn et par spiseskjeer vann.
Skjær tomater og agurk i små biter. Finhakk løk og hvitløk og finsnitt chilien. Rist vekk det meste av frøene.
Bland sammen alle grønnsakene og tilsett noen gode dråper sitronsaft, olivenolje og en god klype salt.
Server varme boller i pitabrød med dressing, hakket salat, hummus, syltet chili og friske urter.
Bon appetit!
Bløtlegg kikertene natten over i rikelig med vann tilsatt 0,5 ss bakepulver. Hell av vannet, skyll ertene og klapp dem tørre.
Ved bruk av ferdigkokte kikerter: Hell av laken på kikertene, skyll dem i kaldt vann og la vannet renne godt av ertene. Klapp dem tørre på et kjøkkenklede.
Kjør kikertene i en kjøkkenmaskin sammen med løk og hvitløk. Tilsett mel, spisskummen, korianderfrø, chili og kardemomme.
Kjør til alt er godt blandet. Tilsett urter og kjør blandingen litt til. Smak til med salt og kvernet pepper.
Form farsen til valnøttstore boller og oppbevar bollene i kjøleskapet. Friter bollene på begge sider, 4-5 minutter, til falalene er gylne og gjennomstekte. Falafel av kokte kikerter kan stekes gylne i en stekepanne med en god skvett olje.
Rør sammen tahini, sitronsaft, yoghurt og hvitløk til dressingen. Smak til med salt og pepper. Virker den veldig tykk, kan du røre inn et par spiseskjeer vann.
Skjær tomater og agurk i små biter. Finhakk løk og hvitløk og finsnitt chilien. Rist vekk det meste av frøene.
Bland sammen alle grønnsakene og tilsett noen gode dråper sitronsaft, olivenolje og en god klype salt.
Server varme boller i pitabrød med dressing, hakket salat, hummus, syltet chili og friske urter.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto