Fritert falafel
Fritert falafel serveres ofte som meze, som er et utvalg småretter. Falafel lages gjerne av tørkede kikerter som har vært bløtlagt i rikelig med vann over natten. Det gir bollene en fastere konsistens, men de må da friteres i 4-5 minutter. Bruker du kokte kikerter får bollene en myk konsistens og må behandles forsiktig i pannen for ikke å ødelegge fasongen. Til 4 personer trenger du 2 bokser à 400 g kokte kikerter.
Fritert falafel serveres ofte som meze, som er et utvalg småretter. Falafel lages gjerne av tørkede kikerter som har vært bløtlagt i rikelig med vann over natten. Det gir bollene en fastere konsistens, men de må da friteres i 4-5 minutter. Bruker du kokte kikerter får bollene en myk konsistens og må behandles forsiktig i pannen for ikke å ødelegge fasongen. Til 4 personer trenger du 2 bokser à 400 g kokte kikerter.
- 500 g kikerter, tørkede, bløtlagt natten over
- 1 stk løk, liten og finhakket
- 3 - 4 fedd hvitløk, finhakket
- 2 ts spisskummen, malt
- 2 ts korianderfrø, ristede og knust i morter
- 0.5 ts chilipulver, eller chiliflakes
- 0.25 ts kardemomme
- 2 ss hvetemel
- 1 dl persille, hakket
- 0.5 dl koriander, frisk og hakket
- 1.5 ts sellerisalt
- kvernet pepper
- olje, til steking
Yoghurt- og tahinidressing
- 2 ss tahini
- 2 ss sitronsaft
- 1 dl gresk yoghurt
- 1 fedd hvitløk, finhakket
Til servering
- pitabrød
- hummus
- 4 stykker plommetomat
- 1 stk agurk
- 1 stk løk, eller rødløk
- 1 fedd hvitløk
- 0.5 stk grønn chili
- 1 dl persille, hakket, evt. mynte og/eller koriander
- sitronsaft
- 2 - 3 ss olivenolje
- 500 g kikerter, tørkede, bløtlagt natten over
- 1 stk løk, liten og finhakket
- 3 - 4 fedd hvitløk, finhakket
- 2 ts spisskummen, malt
- 2 ts korianderfrø, ristede og knust i morter
- 0.5 ts chilipulver, eller chiliflakes
- 0.25 ts kardemomme
- 2 ss hvetemel
- 1 dl persille, hakket
- 0.5 dl koriander, frisk og hakket
- 1.5 ts sellerisalt
- kvernet pepper
- olje, til steking
Yoghurt- og tahinidressing
- 2 ss tahini
- 2 ss sitronsaft
- 1 dl gresk yoghurt
- 1 fedd hvitløk, finhakket
Til servering
- pitabrød
- hummus
- 4 stykker plommetomat
- 1 stk agurk
- 1 stk løk, eller rødløk
- 1 fedd hvitløk
- 0.5 stk grønn chili
- 1 dl persille, hakket, evt. mynte og/eller koriander
- sitronsaft
- 2 - 3 ss olivenolje
