Pitagrød kan fylles med akkurat det du vil, og det blir uansett en god rett som passer både til lunsj og middag. Fylte pitabrød med kikerter og yoghurtdressing er en deilig pita-rett uten kjøtt. Her er det masse smak, og du får en blanding av frukt, grønnsaker og belgfrukter.
Pitagrød kan fylles med akkurat det du vil, og det blir uansett en god rett som passer både til lunsj og middag. Fylte pitabrød med kikerter og yoghurtdressing er en deilig pita-rett uten kjøtt. Her er det masse smak, og du får en blanding av frukt, grønnsaker og belgfrukter.
0.5 ts chilipulver, eller mer, avhengig av hvilket chilipulver
1 håndfull koriander, fersk
Yoghurtdressing
400 g gresk yoghurt
6 ss mango chutney
1 ss lime
salt
pepper
Tilbehør
salat
mango
rødløk
Pitabrød
Bland hvetemel, sammalt hvete, gjær, sukker og salt. Varm vannet til ca 37 grader og bland det deretter sammen med melet og olivenolje. Elt i ca 10 minutter.
Sett til heving og hev til dobbelt størrelse. Sett ovnen på så høy temperatur som mulig, gjerne med en pizzastein.
Del deigen i 6 baller. Kjevle deigen tynt ut (ca ½ cm tykk) Legg så pitabrødene mellom to rene kjøkkenhåndkler og la de heve i ca 15 minutter.
Ta bort det øverste kjøkkenhåndklet og velv deretter pitabrødet på den varme pizzasteinen. Stek to pitabrød om gangen - til de har "puffet" seg opp og er gylne.
Avkjøl pitabrødene mellom to rene kjøkkenhåndkler.
Fyll pitabrød med kikerter, salat, mango, rødløk og yoghurt dressing.
Krydrede kikerter
Rist koriander og spisskummen i en tørr stekepanne og støt så krydrene i en morter. Bland deretter med curry og chilipulver.
Skjær sjalottløk i tynne skiver og stek i olje til løken er myk og blank.
Tilsett krydderblandingen og kikerter og stek i noen minutter. Tilsett hakket koriander.
Yoghurt dressing
Bland yoghurt og mango chutney. Smak til med salt og pepper og lime.
Skjær mango og rødløk i skiver.
Bon appetit!
Pitabrød
Bland hvetemel, sammalt hvete, gjær, sukker og salt. Varm vannet til ca 37 grader og bland det deretter sammen med melet og olivenolje. Elt i ca 10 minutter.
Sett til heving og hev til dobbelt størrelse. Sett ovnen på så høy temperatur som mulig, gjerne med en pizzastein.
Del deigen i 6 baller. Kjevle deigen tynt ut (ca ½ cm tykk) Legg så pitabrødene mellom to rene kjøkkenhåndkler og la de heve i ca 15 minutter.
Ta bort det øverste kjøkkenhåndklet og velv deretter pitabrødet på den varme pizzasteinen. Stek to pitabrød om gangen - til de har "puffet" seg opp og er gylne.
Avkjøl pitabrødene mellom to rene kjøkkenhåndkler.
Fyll pitabrød med kikerter, salat, mango, rødløk og yoghurt dressing.
Krydrede kikerter
Rist koriander og spisskummen i en tørr stekepanne og støt så krydrene i en morter. Bland deretter med curry og chilipulver.
Skjær sjalottløk i tynne skiver og stek i olje til løken er myk og blank.
Tilsett krydderblandingen og kikerter og stek i noen minutter. Tilsett hakket koriander.
Yoghurt dressing
Bland yoghurt og mango chutney. Smak til med salt og pepper og lime.