Falafel i pita med tomater og hummus
Falafel lages av kikerter og gode krydder, og når du serverer den i pita med frisk salat og tomater blir det helt nydelig, mettende og sunt. Skal du lage til veldig mange falafler, er det lurt å steke dem på et brett i ovnen, siden pannesteking tar litt lenger tid og egner seg best til mindre porsjoner. Server med hummus.
Oppskrift av Jane H. Johansens/Veganmisjonen.com
Falafel lages av kikerter og gode krydder, og når du serverer den i pita med frisk salat og tomater blir det helt nydelig, mettende og sunt. Skal du lage til veldig mange falafler, er det lurt å steke dem på et brett i ovnen, siden pannesteking tar litt lenger tid og egner seg best til mindre porsjoner. Server med hummus.
Oppskrift av Jane H. Johansens/Veganmisjonen.com
Ingredienser
Falafel
- 1 boks kikerter, eller 3.5 dl kokte
- 1 stk løk, grovhakket
- 3 fedd hvitløk, grovhakket
- 1 håndfull koriander, eller persille, frisk og hakket
- 1 ts bakepulver
- 1 ts salt
- 1 ts paprikapulver
- 0.5 ts spisskummen
- 2 krm chilipulver
- pepper
- 6 ss kikertmel
Hummus
- 1 boks kikerter, skylt og avrent
- 1 ss tahini, kjøpes på helsekost eller tyrkiske butikker
- 1 ts spisskummen
- 1 stk hvitløksfedd, hakket
- vann
- 0.5 ts salt
- 1 ss sitronsaft, smak deg frem
Salat
- agurk
- salat
Saktebakte tomater
- 10 stykker cherrytomater, per person
Slik gjør du:
Falafel
- 1 boks kikerter, eller 3.5 dl kokte
- 1 stk løk, grovhakket
- 3 fedd hvitløk, grovhakket
- 1 håndfull koriander, eller persille, frisk og hakket
- 1 ts bakepulver
- 1 ts salt
- 1 ts paprikapulver
- 0.5 ts spisskummen
- 2 krm chilipulver
- pepper
- 6 ss kikertmel
Hummus
- 1 boks kikerter, skylt og avrent
- 1 ss tahini, kjøpes på helsekost eller tyrkiske butikker
- 1 ts spisskummen
- 1 stk hvitløksfedd, hakket
- vann
- 0.5 ts salt
- 1 ss sitronsaft, smak deg frem
Salat
- agurk
- salat
Saktebakte tomater
- 10 stykker cherrytomater, per person
Hummus
Saktebakte tomater
