Falafel lages av kikerter og gode krydder, og når du serverer den i pita med frisk salat og tomater blir det helt nydelig, mettende og sunt. Skal du lage til veldig mange falafler, er det lurt å steke dem på et brett i ovnen, siden pannesteking tar litt lenger tid og egner seg best til mindre porsjoner. Server med hummus.
1 håndfull koriander, eller persille, frisk og hakket
1 ts bakepulver
1 ts salt
1 ts paprikapulver
0.5 ts spisskummen
2 krm chilipulver
pepper
6 ss kikertmel
Hummus
1 boks kikerter, skylt og avrent
1 ss tahini, kjøpes på helsekost eller tyrkiske butikker
1 ts spisskummen
1 stk hvitløksfedd, hakket
vann
0.5 ts salt
1 ss sitronsaft, smak deg frem
Salat
agurk
salat
Saktebakte tomater
10 stykker cherrytomater, per person
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
Falafel
1 boks kikerter, eller 3.5 dl kokte
1 stk løk, grovhakket
3 fedd hvitløk, grovhakket
1 håndfull koriander, eller persille, frisk og hakket
1 ts bakepulver
1 ts salt
1 ts paprikapulver
0.5 ts spisskummen
2 krm chilipulver
pepper
6 ss kikertmel
Hummus
1 boks kikerter, skylt og avrent
1 ss tahini, kjøpes på helsekost eller tyrkiske butikker
1 ts spisskummen
1 stk hvitløksfedd, hakket
vann
0.5 ts salt
1 ss sitronsaft, smak deg frem
Salat
agurk
salat
Saktebakte tomater
10 stykker cherrytomater, per person
Skyll kikertene godt. Ha alle ingrediensene i en food processor, men kun 5 ss av kikertmelet.
Kjør kjapt til det er en middels grov mos og la det hvile i 10 min. Det kan også fint stå noen timer i kjøleskap.
Form små, runde boller, omtrent på størrelse med en ping-pong-ball, og stek i godt med olje til de er gylne. Det er ikke så nøye om de blir perfekt runde. Evt. kan du fritere dem.
Prøvestek en falafel først. Om den ser ut til å flyte utover i panna og smuldrer litt, så bland inn mer kikertmel i farsen og prøv igjen. Farsen er ganske myk, men slik skal den være. La bollene få en stekeskorpe under før du snur dem forsiktig.
Hummus
Ha alt unntatt sitronsaft og salt i en food processor og kjør til det er en fin mos. Tilsett litt mer vann til hummusen får en kremet og fin konsistens. Smak til med sitron og salt.
Saktebakte tomater
Legg hele minitomater i en ildfast form og bak dem i ovnen på 180 grader i ca 1 time. Du kan sette dem inn i kald ovn. De skiller etterhvert ut verdens beste tomatsaus og blir til små smaksbomber!
Bon appetit!
Skyll kikertene godt. Ha alle ingrediensene i en food processor, men kun 5 ss av kikertmelet.
Kjør kjapt til det er en middels grov mos og la det hvile i 10 min. Det kan også fint stå noen timer i kjøleskap.
Form små, runde boller, omtrent på størrelse med en ping-pong-ball, og stek i godt med olje til de er gylne. Det er ikke så nøye om de blir perfekt runde. Evt. kan du fritere dem.
Prøvestek en falafel først. Om den ser ut til å flyte utover i panna og smuldrer litt, så bland inn mer kikertmel i farsen og prøv igjen. Farsen er ganske myk, men slik skal den være. La bollene få en stekeskorpe under før du snur dem forsiktig.
Hummus
Ha alt unntatt sitronsaft og salt i en food processor og kjør til det er en fin mos. Tilsett litt mer vann til hummusen får en kremet og fin konsistens. Smak til med sitron og salt.
Saktebakte tomater
Legg hele minitomater i en ildfast form og bak dem i ovnen på 180 grader i ca 1 time. Du kan sette dem inn i kald ovn. De skiller etterhvert ut verdens beste tomatsaus og blir til små smaksbomber!
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto