rask
Ny

Linsesalat med laks

15 min

Lag en superenkel middag med linsesalat og stekt laksefilet. Linsesalaten er fylt med gode smaker av blant annet agurk, selleri, granateple og fetaost som passer perfekt til stekt laks.

Tips: Her kan du fint bruke andre krydder også, som timian, oregano, koriander, paprikapulver, chiliflak, løkpulver osv.

634 har lagret denne
Linsesalat med stekt laks
Foto: Silje Sandberg

Lag en superenkel middag med linsesalat og stekt laksefilet. Linsesalaten er fylt med gode smaker av blant annet agurk, selleri, granateple og fetaost som passer perfekt til stekt laks.

Tips: Her kan du fint bruke andre krydder også, som timian, oregano, koriander, paprikapulver, chiliflak, løkpulver osv.

634 har lagret denne
4
porsjoner
  • 4 stk laksefilet
  • salt og kvernet pepper

Linsesalat

  • 1 pakke røde linser, skylt
  • 1 stk agurk, i små terninger
  • 5 stk stangselleri, i små terninger
  • 1 stk rødløk, finhakket
  • 1 stk granateple, renset
  • 200 g fetaost, i blokk, smuldret
  • 0.5 dl olivenolje
  • 1 - 2 ss rødvinseddik
  • 0.5 stk sitron, saften
  • 1 håndfull friske urter, finhakket
  • 1 ss za'atar
  • sumak
  • salt og kvernet pepper
Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stk laksefilet
  • salt og kvernet pepper

Linsesalat

  • 1 pakke røde linser, skylt
  • 1 stk agurk, i små terninger
  • 5 stk stangselleri, i små terninger
  • 1 stk rødløk, finhakket
  • 1 stk granateple, renset
  • 200 g fetaost, i blokk, smuldret
  • 0.5 dl olivenolje
  • 1 - 2 ss rødvinseddik
  • 0.5 stk sitron, saften
  • 1 håndfull friske urter, finhakket
  • 1 ss za'atar
  • sumak
  • salt og kvernet pepper
Finhakk agurk, stangselleri og rødløk. Bland sammen med røde linser og granateple.
Smuldre inn fetaosten og tilsett olivenolje, sitronsaft, rødvinseddik, urter og krydder. Smak til med salt og pepper.
Del laksen i fire jevne stykker og krydre med salt og pepper.
Stek laksestykkene med skinnsiden ned i en stekepanne, på middels høy varme i cirka 3-4 minutter. Snu stykkene når skinnet har blitt sprøtt og gyllent og stek videre i 30 sekunder på den andre siden.
Server laksen med linsesalat.
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk agurk, stangselleri og rødløk. Bland sammen med røde linser og granateple.
Smuldre inn fetaosten og tilsett olivenolje, sitronsaft, rødvinseddik, urter og krydder. Smak til med salt og pepper.
Del laksen i fire jevne stykker og krydre med salt og pepper.
Stek laksestykkene med skinnsiden ned i en stekepanne, på middels høy varme i cirka 3-4 minutter. Snu stykkene når skinnet har blitt sprøtt og gyllent og stek videre i 30 sekunder på den andre siden.
Server laksen med linsesalat.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?