Kjøttfrie middager og mer grønnsaker på tallerken er ikke noe hokus pokus, men innimellom kan det være fint med ny inspirasjon. Her får du oppskrift på smaksrikt linsefyll med gulrøtter, stangselleri og sopp som legges lagvis med tynne squashskiver mellom lagene - nesten som en vegetarlasagne.
Kjøttfrie middager og mer grønnsaker på tallerken er ikke noe hokus pokus, men innimellom kan det være fint med ny inspirasjon. Her får du oppskrift på smaksrikt linsefyll med gulrøtter, stangselleri og sopp som legges lagvis med tynne squashskiver mellom lagene - nesten som en vegetarlasagne.
Kutt squashen i tynne skiver. Varm opp en stekepanne med litt olje på middels høy varme, og stek squashskivene i et lite minutt på hver side, eller til de er gylne.
Kutt stangselleri, løk, gulrøtter og sopp i fine biter og stek i litt olivenolje over middels varme i cirka 10 minutter. Tilsett hvitløk og stek videre i et minutt eller to.
Ha så i passata, tomatpuré, grønnsakskraft og krydder og la putre på middels lav varme i 15 minutter.
Hell av laken og tilsett linsene. Kok videre i cirka 5 minutter. Fjern laurbærbladene.
Smør en ildfast form og legg linsefyll og squash, annethvert lag til alt er brukt opp.
Stek på 225 grader i 8-10 minutter.
Server med godt brød og topp med friske urter.
Bon appetit!
Kutt squashen i tynne skiver. Varm opp en stekepanne med litt olje på middels høy varme, og stek squashskivene i et lite minutt på hver side, eller til de er gylne.
Kutt stangselleri, løk, gulrøtter og sopp i fine biter og stek i litt olivenolje over middels varme i cirka 10 minutter. Tilsett hvitløk og stek videre i et minutt eller to.
Ha så i passata, tomatpuré, grønnsakskraft og krydder og la putre på middels lav varme i 15 minutter.
Hell av laken og tilsett linsene. Kok videre i cirka 5 minutter. Fjern laurbærbladene.
Smør en ildfast form og legg linsefyll og squash, annethvert lag til alt er brukt opp.