Blomkålbiff med paprika-hummus
Blomkålbiff er perfekt grillmat. Lag gode «biffer» som er møre i midten og sprø i kantene. For ekstra saftighet kan du la blomkålen få et opphold i iskaldt vann i forkant av grillingen. Bare tørk blomkålen godt etter vannbadet og skjær den i jevne tykke skiver før du pensler dem med olje og legger biffene på grillen. Her er de servert med en grillet paprika-hummus, tomater og fetaost. Til hummusen kan du bruke grillet paprika på glass eller boks.
Blomkålbiff er perfekt grillmat. Lag gode «biffer» som er møre i midten og sprø i kantene. For ekstra saftighet kan du la blomkålen få et opphold i iskaldt vann i forkant av grillingen. Bare tørk blomkålen godt etter vannbadet og skjær den i jevne tykke skiver før du pensler dem med olje og legger biffene på grillen. Her er de servert med en grillet paprika-hummus, tomater og fetaost. Til hummusen kan du bruke grillet paprika på glass eller boks.
- 1 stk blomkål, stor, eventuelt 2 mindre
- olje, til pensling
- salt
- pepper
- 1 håndfull fetaost
Paprika-hummus
- 2 stykker rød paprika
- 400 g kikerter
- 0.5 ts spisskummen, malt
- 2 ss tahini, rå og av topp kvalitet
- 2 fedd hvitløk
- 2 ss sitronsaft
- 3 ss olivenolje
- salt
Tomatsalsa
- 200 g tomater, modne
- 3 ss olivenolje
- 1 ss balsamicoeddik
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- salt
- pepper, kvernet
- 1 håndfull basilikumblader
- 1 stk blomkål, stor, eventuelt 2 mindre
- olje, til pensling
- salt
- pepper
- 1 håndfull fetaost
Paprika-hummus
- 2 stykker rød paprika
- 400 g kikerter
- 0.5 ts spisskummen, malt
- 2 ss tahini, rå og av topp kvalitet
- 2 fedd hvitløk
- 2 ss sitronsaft
- 3 ss olivenolje
- salt
Tomatsalsa
- 200 g tomater, modne
- 3 ss olivenolje
- 1 ss balsamicoeddik
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- salt
- pepper, kvernet
- 1 håndfull basilikumblader
