vegetar

Blomkålbiff med paprika-hummus

40 min

Blomkålbiff er perfekt grillmat. Lag gode «biffer» som er møre i midten og sprø i kantene. For ekstra saftighet kan du la blomkålen få et opphold i iskaldt vann i forkant av grillingen. Bare tørk blomkålen godt etter vannbadet og skjær den i jevne tykke skiver før du pensler dem med olje og legger biffene på grillen. Her er de servert med en grillet paprika-hummus, tomater og fetaost. Til hummusen kan du bruke grillet paprika på glass eller boks.

362 har lagret denne
Blomkålbiff med paprika-hummus

Blomkålbiff er perfekt grillmat. Lag gode «biffer» som er møre i midten og sprø i kantene. For ekstra saftighet kan du la blomkålen få et opphold i iskaldt vann i forkant av grillingen. Bare tørk blomkålen godt etter vannbadet og skjær den i jevne tykke skiver før du pensler dem med olje og legger biffene på grillen. Her er de servert med en grillet paprika-hummus, tomater og fetaost. Til hummusen kan du bruke grillet paprika på glass eller boks.

362 har lagret denne
4
porsjoner
  • 1 stk blomkål, stor, eventuelt 2 mindre
  • olje, til pensling
  • salt
  • pepper
  • 1 håndfull fetaost

Paprika-hummus

  • 2 stykker rød paprika
  • 400 g kikerter
  • 0.5 ts spisskummen, malt
  • 2 ss tahini, rå og av topp kvalitet
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss sitronsaft
  • 3 ss olivenolje
  • salt

Tomatsalsa

  • 200 g tomater, modne
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • salt
  • pepper, kvernet
  • 1 håndfull basilikumblader
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk blomkål, stor, eventuelt 2 mindre
  • olje, til pensling
  • salt
  • pepper
  • 1 håndfull fetaost

Paprika-hummus

  • 2 stykker rød paprika
  • 400 g kikerter
  • 0.5 ts spisskummen, malt
  • 2 ss tahini, rå og av topp kvalitet
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss sitronsaft
  • 3 ss olivenolje
  • salt

Tomatsalsa

  • 200 g tomater, modne
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • salt
  • pepper, kvernet
  • 1 håndfull basilikumblader
Grill paprikaen over høy varme til skallet er sort. Den kan grilles på grill, i en grillpanne eller i ovnen.
Avkjøl paprikaen i en bolle med plastfilm over. Rens paprikaen for skall, stilk og frø.
Skyll kikertene godt i kaldt vann og kjør dem sammen med paprikaen til grov mos i en hurtigmikser. Tilsett spisskummen, tahini, finhakket hvitløk, sitronsaft og olivenolje.
Kjør videre til fin mos, tilsett litt vann (cirka 0,5 dl) hvis hummusen virker veldig tykk. Smak til med salt.
Rens blomkålen for de ytterste bladene og skjær av litt av stilken. Del blomkålen i tykke skiver.
Pensel skivene med litt olje, krydre med salt og pepper og grill blomkålen over høy varme i cirka 3 minutter på hver side, eller til den er knapt mør.
Del tomatene i små biter. Bland tomatene sammen med olivenolje, eddik, hvitløk og hakket basilikum. Krydre lett med en klype salt og litt kvernet pepper.
Server blomkålbiffene med paprika-hummus og tomatsalsa. Dryss over smuldret fetaost.
woman cooking

Bon appetit!

Grill paprikaen over høy varme til skallet er sort. Den kan grilles på grill, i en grillpanne eller i ovnen.
Avkjøl paprikaen i en bolle med plastfilm over. Rens paprikaen for skall, stilk og frø.
Skyll kikertene godt i kaldt vann og kjør dem sammen med paprikaen til grov mos i en hurtigmikser. Tilsett spisskummen, tahini, finhakket hvitløk, sitronsaft og olivenolje.
Kjør videre til fin mos, tilsett litt vann (cirka 0,5 dl) hvis hummusen virker veldig tykk. Smak til med salt.
Rens blomkålen for de ytterste bladene og skjær av litt av stilken. Del blomkålen i tykke skiver.
Pensel skivene med litt olje, krydre med salt og pepper og grill blomkålen over høy varme i cirka 3 minutter på hver side, eller til den er knapt mør.
Del tomatene i små biter. Bland tomatene sammen med olivenolje, eddik, hvitløk og hakket basilikum. Krydre lett med en klype salt og litt kvernet pepper.
Server blomkålbiffene med paprika-hummus og tomatsalsa. Dryss over smuldret fetaost.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?