Til hovedinnhold
rask

Stekt blomkål-pytt

30 min

Stekt ris må kunne kalles en asiatisk variant av pytt i panne, her er risen byttet ut med revet blomkål. Enkelt, billig og veldig godt!  

Tips :
I tillegg til (eller istedenfor) skinke kan du for eksempel bruke rester av kylling, kalkun, svinekjøtt eller reker. Grønnsakene kan også varieres.

Lagret av 172 brukere
Stekt blomkål-pytt

Stekt ris må kunne kalles en asiatisk variant av pytt i panne, her er risen byttet ut med revet blomkål. Enkelt, billig og veldig godt!  

Tips :
I tillegg til (eller istedenfor) skinke kan du for eksempel bruke rester av kylling, kalkun, svinekjøtt eller reker. Grønnsakene kan også varieres.

Lagret av 172 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 stk blomkål
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 stykker gulrøtter
  • 100 g erter, grønne
  • 200 g skinke
  • 3 stk vårløk
  • 3 stykker egg
  • 0.25 stk rødkål, liten, evt hodekål
  • 3 ss lys soyasaus
  • 1 ts sesamolje
  • koriander, frisk, til servering
  • salt og kvernet pepper
  • olje, nøytral, til steking

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stk blomkål
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 stykker gulrøtter
  • 100 g erter, grønne
  • 200 g skinke
  • 3 stk vårløk
  • 3 stykker egg
  • 0.25 stk rødkål, liten, evt hodekål
  • 3 ss lys soyasaus
  • 1 ts sesamolje
  • koriander, frisk, til servering
  • salt og kvernet pepper
  • olje, nøytral, til steking
Rens blomkålen. Del den i grove buketter, riv blomkålen på et rivjern eller kjør den raskt i en hurtigmikser/kjøkkenmaskin til det ligner couscous (eller ris).
Finhakk hvitløken. Skrell og riv eller skjær gulrøtter i tynne strimler. Skjær skinken i strimler eller små biter. Finsnitt vårløken og visp sammen eggene.
Varm litt olje i en stor stekepanne og stek blomkålrisen gyllen og knapt mør over høy varme. Stek helst i to omganger så det ikke blir for mye i pannen samtidig. Ha all blomkålen tilbake i pannen og tilsett hvitløk og halvparten av vårløken. La det frese videre i et lite minutt.
Ha i gulrøttene, erter og skinke. Rør godt så alt er godt blandet, og bland inn soyasaus og sesamolje. Smak til med salt og pepper.
Lag et «rede» i pannen og hell i de sammenvispede eggene. Rør fra midten til eggene stivner (omtrent som eggerøre). Topp med resten av vårløken, koriander og rødkål. Serveres med det samme.
woman cooking

Bon appetit!

Rens blomkålen. Del den i grove buketter, riv blomkålen på et rivjern eller kjør den raskt i en hurtigmikser/kjøkkenmaskin til det ligner couscous (eller ris).
Finhakk hvitløken. Skrell og riv eller skjær gulrøtter i tynne strimler. Skjær skinken i strimler eller små biter. Finsnitt vårløken og visp sammen eggene.
Varm litt olje i en stor stekepanne og stek blomkålrisen gyllen og knapt mør over høy varme. Stek helst i to omganger så det ikke blir for mye i pannen samtidig. Ha all blomkålen tilbake i pannen og tilsett hvitløk og halvparten av vårløken. La det frese videre i et lite minutt.
Ha i gulrøttene, erter og skinke. Rør godt så alt er godt blandet, og bland inn soyasaus og sesamolje. Smak til med salt og pepper.
Lag et «rede» i pannen og hell i de sammenvispede eggene. Rør fra midten til eggene stivner (omtrent som eggerøre). Topp med resten av vårløken, koriander og rødkål. Serveres med det samme.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?