rask

Stekt blomkål-pytt

30 min
404 har lagret denne
Stekt blomkål-pytt
404 har lagret denne
4
porsjoner
  • 2 stk blomkål
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 stykker gulrøtter
  • 100 g erter, grønne
  • 200 g skinke
  • 3 stk vårløk
  • 3 stykker egg
  • 0.25 stk rødkål, liten, evt hodekål
  • 3 ss lys soyasaus
  • 1 ts sesamolje
  • koriander, frisk, til servering
  • salt og kvernet pepper
  • olje, nøytral, til steking
Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stk blomkål
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 stykker gulrøtter
  • 100 g erter, grønne
  • 200 g skinke
  • 3 stk vårløk
  • 3 stykker egg
  • 0.25 stk rødkål, liten, evt hodekål
  • 3 ss lys soyasaus
  • 1 ts sesamolje
  • koriander, frisk, til servering
  • salt og kvernet pepper
  • olje, nøytral, til steking
Rens blomkålen. Del den i grove buketter, riv blomkålen på et rivjern eller kjør den raskt i en hurtigmikser/kjøkkenmaskin til det ligner couscous (eller ris).
Finhakk hvitløken. Skrell og riv eller skjær gulrøtter i tynne strimler. Skjær skinken i strimler eller små biter. Finsnitt vårløken og visp sammen eggene.
Varm litt olje i en stor stekepanne og stek blomkålrisen gyllen og knapt mør over høy varme. Stek helst i to omganger så det ikke blir for mye i pannen samtidig. Ha all blomkålen tilbake i pannen og tilsett hvitløk og halvparten av vårløken. La det frese videre i et lite minutt.
Ha i gulrøttene, erter og skinke. Rør godt så alt er godt blandet, og bland inn soyasaus og sesamolje. Smak til med salt og pepper.
Lag et «rede» i pannen og hell i de sammenvispede eggene. Rør fra midten til eggene stivner (omtrent som eggerøre). Topp med resten av vårløken, koriander og rødkål. Serveres med det samme.
woman cooking

Bon appetit!

Rens blomkålen. Del den i grove buketter, riv blomkålen på et rivjern eller kjør den raskt i en hurtigmikser/kjøkkenmaskin til det ligner couscous (eller ris).
Finhakk hvitløken. Skrell og riv eller skjær gulrøtter i tynne strimler. Skjær skinken i strimler eller små biter. Finsnitt vårløken og visp sammen eggene.
Varm litt olje i en stor stekepanne og stek blomkålrisen gyllen og knapt mør over høy varme. Stek helst i to omganger så det ikke blir for mye i pannen samtidig. Ha all blomkålen tilbake i pannen og tilsett hvitløk og halvparten av vårløken. La det frese videre i et lite minutt.
Ha i gulrøttene, erter og skinke. Rør godt så alt er godt blandet, og bland inn soyasaus og sesamolje. Smak til med salt og pepper.
Lag et «rede» i pannen og hell i de sammenvispede eggene. Rør fra midten til eggene stivner (omtrent som eggerøre). Topp med resten av vårløken, koriander og rødkål. Serveres med det samme.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?