Til hovedinnhold

Blomkål-tempura med soyadipp

30 min

Prøv noe nytt og spennende med blomkålen. Liker du det fritert i tillegg, er dette skikkelig snadder. Enkelt er det også lage.

Lagret av 407 brukere
Blomkål-tempura med soyadipp

Prøv noe nytt og spennende med blomkålen. Liker du det fritert i tillegg, er dette skikkelig snadder. Enkelt er det også lage.

Lagret av 407 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk blomkål
  • salt
  • olje, til fritering

frityrrøre

  • 90 g hvetemel
  • 60 g maisenna
  • 3 ts bakepulver
  • 1 stk egg
  • 1.25 dl vann
  • 0.75 dl fløte

Soyadipp

  • 4 ss soyasaus
  • 2 ts riseddik
  • 0.25 ts chiliflak, eller knust tørket chili
  • 1 fedd hvitløk, finhakket eller revet
  • 1 ts ingefær, finrevet
  • 2 ts sesamfrø, ristedeSoyadipp
  • 1 ss koriander, finhakket

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk blomkål
  • salt
  • olje, til fritering

frityrrøre

  • 90 g hvetemel
  • 60 g maisenna
  • 3 ts bakepulver
  • 1 stk egg
  • 1.25 dl vann
  • 0.75 dl fløte

Soyadipp

  • 4 ss soyasaus
  • 2 ts riseddik
  • 0.25 ts chiliflak, eller knust tørket chili
  • 1 fedd hvitløk, finhakket eller revet
  • 1 ts ingefær, finrevet
  • 2 ts sesamfrø, ristedeSoyadipp
  • 1 ss koriander, finhakket
Bland sammen alle ingrediensene til dippen.
Rens og del blomkålen i jevne små buketter. (Større buketter bør forkokes 2-3 minutter i lettsaltet vann, avkjøles i kaldt vann og tørkes godt på kjøkkenpapir før videre behandling.)
Visp sammen alle ingrediensene til frityrrøren. Røren skal være glatt og klumpfri.
Bruk en mellomstor tykkbunnet gryte og fyll den ca. 4 cm opp med olje. Varm oljen, men pass på at den ikke blir for varm. Prøv med en brødbit. Hvis den umiddelbart flyter til toppen og freser er oljen varm nok.
Dypp blomkålbukettene i frityrrøren. Legg de over i den varme oljen, noen buketter av gangen, friter blomkålbukettene gylne og lekre. La bukettene få renne av seg på kjøkkenpapir. Serveres straks med soyadipp ved siden av.
woman cooking

Bon appetit!

Bland sammen alle ingrediensene til dippen.
Rens og del blomkålen i jevne små buketter. (Større buketter bør forkokes 2-3 minutter i lettsaltet vann, avkjøles i kaldt vann og tørkes godt på kjøkkenpapir før videre behandling.)
Visp sammen alle ingrediensene til frityrrøren. Røren skal være glatt og klumpfri.
Bruk en mellomstor tykkbunnet gryte og fyll den ca. 4 cm opp med olje. Varm oljen, men pass på at den ikke blir for varm. Prøv med en brødbit. Hvis den umiddelbart flyter til toppen og freser er oljen varm nok.
Dypp blomkålbukettene i frityrrøren. Legg de over i den varme oljen, noen buketter av gangen, friter blomkålbukettene gylne og lekre. La bukettene få renne av seg på kjøkkenpapir. Serveres straks med soyadipp ved siden av.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?