vegetar
Ovnsbakt blomkål med tomatpesto og feta
60 min
Lyst på noe godt? Da bør du prøve ovnsbakt blomkål med tomatpesto og fetaost! Denne retten er superenkel å lage. Lager du hjemmelaget tomatpesto, er det lurt på lage litt ekstra og spare til neste pastamiddag.
564 har lagret denne
Lyst på noe godt? Da bør du prøve ovnsbakt blomkål med tomatpesto og fetaost! Denne retten er superenkel å lage. Lager du hjemmelaget tomatpesto, er det lurt på lage litt ekstra og spare til neste pastamiddag.
564 har lagret denne
2
porsjoner
- 1 stk blomkål
- 100 g fetaost
- olivenolje
- salt og kvernet pepper
Tomatpesto
- 150 g soltørkede tomater, myke, i olje
- 2 fedd hvitløk
- 50 g pinjekjerner, eller grovhakkede mandler
- 50 g parmesan, revet
- 1 bunt basilikum
- 1.5 dl olivenolje
Unngå at skjermen går i dvale
- 1 stk blomkål
- 100 g fetaost
- olivenolje
- salt og kvernet pepper
Tomatpesto
- 150 g soltørkede tomater, myke, i olje
- 2 fedd hvitløk
- 50 g pinjekjerner, eller grovhakkede mandler
- 50 g parmesan, revet
- 1 bunt basilikum
- 1.5 dl olivenolje
Skjær vekk de grove ytterbladene på blomkålen. Fjern også det meste av den grove stilken fra undersiden.
Sett blomkålen over i en ildfast form. Pensle den godt med olivenolje og krydre med salt og pepper over det hele.
Bak blomkålen ved 190 grader i ca. 50 minutter, litt avhengig av størrelsen. Sjekk med en spiss kniv om blomkålen er mør.
Lag pestoen mens blomkålen står i ovnen. Plukk basilikumbladene (noen myke stilker kan være med) og hakk hvitløken.
Kjør alle ingrediensene unntatt oljen i en hurtigmikser. Spe med olje til pestoen får en tjukk og fin konsistens.
Server den ovnsbakte blomkålen med tomatpesto, smuldret fetaost og litt grovhakket basilikum.

Bon appetit!
Skjær vekk de grove ytterbladene på blomkålen. Fjern også det meste av den grove stilken fra undersiden.
Sett blomkålen over i en ildfast form. Pensle den godt med olivenolje og krydre med salt og pepper over det hele.
Bak blomkålen ved 190 grader i ca. 50 minutter, litt avhengig av størrelsen. Sjekk med en spiss kniv om blomkålen er mør.
Lag pestoen mens blomkålen står i ovnen. Plukk basilikumbladene (noen myke stilker kan være med) og hakk hvitløken.
Kjør alle ingrediensene unntatt oljen i en hurtigmikser. Spe med olje til pestoen får en tjukk og fin konsistens.
Server den ovnsbakte blomkålen med tomatpesto, smuldret fetaost og litt grovhakket basilikum.