Her får du en klassisk tapasrett med en twist! I kokk Lise Finckenhagens tapaskroketter, eller blomkålboller om du vil, kan du gjerne bruke en blanding av manchego-ost og revet mozzarella.
Her får du en klassisk tapasrett med en twist! I kokk Lise Finckenhagens tapaskroketter, eller blomkålboller om du vil, kan du gjerne bruke en blanding av manchego-ost og revet mozzarella.
3 dl revet ost, gjerne en blanding manchego og mozzarella
1 bunt persille
2 stykker egg, store
6 dl loff, smuler
2 ss hvetemel
salt
kvernet pepper
olje, til steking/fritering
Rens og del blomkålen i biter. Kok blomkålbitene møre i lettsaltet vann.
Hell av kokevannet og la blomkålen få renne godt av seg.
Mos blomkålen godt med en gaffel, eller mos den raskt og litt grovt med en stavmikser.
Bland godt sammen blomkål, ost, hakket persille, 1 egg og 2 ½ dl loffsmuler. Smak blandingen til med salt og kvernet pepper og form til avlange kroketter eller små boller.
Rull krokettene først i mel så i sammenvispet egg og til slutt i loffsmuler. Dekk til krokettene og la de hvile i kjøleskapet en halvtimes tid eller mer.
Varm opp 2-3 cm olje i en stekepanne eller tykkbunnet kjele.
Stek krokettene, men ikke legg i for mange om gangen. Stek heller i flere omganger. Stek til de er jevnt gyllenbrune og sprø.
La dem dryppe av seg på kjøkkenpapir og server krokettene nystekte.
Bon appetit!
Rens og del blomkålen i biter. Kok blomkålbitene møre i lettsaltet vann.
Hell av kokevannet og la blomkålen få renne godt av seg.
Mos blomkålen godt med en gaffel, eller mos den raskt og litt grovt med en stavmikser.
Bland godt sammen blomkål, ost, hakket persille, 1 egg og 2 ½ dl loffsmuler. Smak blandingen til med salt og kvernet pepper og form til avlange kroketter eller små boller.
Rull krokettene først i mel så i sammenvispet egg og til slutt i loffsmuler. Dekk til krokettene og la de hvile i kjøleskapet en halvtimes tid eller mer.
Varm opp 2-3 cm olje i en stekepanne eller tykkbunnet kjele.
Stek krokettene, men ikke legg i for mange om gangen. Stek heller i flere omganger. Stek til de er jevnt gyllenbrune og sprø.
La dem dryppe av seg på kjøkkenpapir og server krokettene nystekte.