Til hovedinnhold

Lapper av blomkål og quinoa

30 min

Blomkål er en veldig anvendelig grønnsak. Den har en nøytral smak så du kan få den til å smake akkurat det du vil. Sammen med superfrøet quinoa blir den forvandlet til et sunt og spennende måltid. 

I denne oppskriften har jeg brukt en blanding av tørkede urter som jeg synes passer godt sammen. Om du ikke har quinoa eller quinoamel kan dette byttes ut med for eksempel sesamfrø og vanlig mel. Disse blomkållappene kan spises både til frokost, lunsj, middag og kvelds avhengig av tilbehøret. 

Server dem for eksempel med en deilig grønn salat eller bare ta med en i hånden på vei ut døren på morgenen. 

Lagret av 408 brukere
Lappe av blomkål og quinoa med grønn salat
Foto: Julie Ilona Balas

Blomkål er en veldig anvendelig grønnsak. Den har en nøytral smak så du kan få den til å smake akkurat det du vil. Sammen med superfrøet quinoa blir den forvandlet til et sunt og spennende måltid. 

I denne oppskriften har jeg brukt en blanding av tørkede urter som jeg synes passer godt sammen. Om du ikke har quinoa eller quinoamel kan dette byttes ut med for eksempel sesamfrø og vanlig mel. Disse blomkållappene kan spises både til frokost, lunsj, middag og kvelds avhengig av tilbehøret. 

Server dem for eksempel med en deilig grønn salat eller bare ta med en i hånden på vei ut døren på morgenen. 

Lagret av 408 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk blomkål, medium
  • 3 stykker egg
  • 1 dl quinoa, ferdigkokt
  • 4 ss quinoamel
  • 0.5 stk sitron
  • 1 ts timian
  • 1 ts oregano
  • 1 ss tahini, kan sløyfes
  • havsalt
  • pepper
  • 2 ss olivenolje extra virgin, til steking

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk blomkål, medium
  • 3 stykker egg
  • 1 dl quinoa, ferdigkokt
  • 4 ss quinoamel
  • 0.5 stk sitron
  • 1 ts timian
  • 1 ts oregano
  • 1 ss tahini, kan sløyfes
  • havsalt
  • pepper
  • 2 ss olivenolje extra virgin, til steking
Del blomkålhodet i to og skyll den godt. Rasp blomkålen på et grovt rivjern. Bruk stilkene også! Bland inn egg, kokt quinoa og quinoamel.
Bland tahini, sitronsaft og krydderet og ha det over i blomkålblandingen.
Stek lappene i godt med olivenolje i varm panne i et par minutter på hver side. Pass på å snu når de er gylne.
Server gjerne med en grønn salat og med en enkel rømmedressing med tahini og urter.
woman cooking

Bon appetit!

Del blomkålhodet i to og skyll den godt. Rasp blomkålen på et grovt rivjern. Bruk stilkene også! Bland inn egg, kokt quinoa og quinoamel.
Bland tahini, sitronsaft og krydderet og ha det over i blomkålblandingen.
Stek lappene i godt med olivenolje i varm panne i et par minutter på hver side. Pass på å snu når de er gylne.
Server gjerne med en grønn salat og med en enkel rømmedressing med tahini og urter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?