Blomkålris med pancetta og basilikum
Dette er en sunn og rask rett som minner litt om risotto både i tekstur og smak. Det aller beste er å bruke ordentlig pancetta, men bacon av god kvalitet fungerer også utmerket. For et mer proteinrikt måltid passer det også bra med finstrimlet kylling til.
Det er uendelig med variasjonsmuligheter, og jeg lager denne litt etter hva jeg har i kjøleskapet. Her viser jeg deg en god grunnoppskrift.
Dette er en sunn og rask rett som minner litt om risotto både i tekstur og smak. Det aller beste er å bruke ordentlig pancetta, men bacon av god kvalitet fungerer også utmerket. For et mer proteinrikt måltid passer det også bra med finstrimlet kylling til.
Det er uendelig med variasjonsmuligheter, og jeg lager denne litt etter hva jeg har i kjøleskapet. Her viser jeg deg en god grunnoppskrift.
Ingredienser
- 1 stk blomkål, stort hode
- 50 g pancetta
- 1 bunt vårløk
- 2 ss pinjekjerner, ristede
- 20 stykker basilikumblader, friske
- 1 klype salt
- 1 klype pepper
- olivenolje, til steking
Slik gjør du:
- 1 stk blomkål, stort hode
- 50 g pancetta
- 1 bunt vårløk
- 2 ss pinjekjerner, ristede
- 20 stykker basilikumblader, friske
- 1 klype salt
- 1 klype pepper
- olivenolje, til steking
