Til hovedinnhold

Blomkålris med pancetta og basilikum

15 min

Dette er en sunn og rask rett som minner litt om risotto både i tekstur og smak. Det aller beste er å bruke ordentlig pancetta, men bacon av god kvalitet fungerer også utmerket. For et mer proteinrikt måltid passer det også bra med finstrimlet kylling til. 

Det er uendelig med variasjonsmuligheter, og jeg lager denne litt etter hva jeg har i kjøleskapet. Her viser jeg deg en god grunnoppskrift.

Lagret av 405 brukere
Blomkålris med pancetta og basilikum

Dette er en sunn og rask rett som minner litt om risotto både i tekstur og smak. Det aller beste er å bruke ordentlig pancetta, men bacon av god kvalitet fungerer også utmerket. For et mer proteinrikt måltid passer det også bra med finstrimlet kylling til. 

Det er uendelig med variasjonsmuligheter, og jeg lager denne litt etter hva jeg har i kjøleskapet. Her viser jeg deg en god grunnoppskrift.

Lagret av 405 brukere

Ingredienser

2
porsjoner
  • 1 stk blomkål, stort hode
  • 50 g pancetta
  • 1 bunt vårløk
  • 2 ss pinjekjerner, ristede
  • 20 stykker basilikumblader, friske
  • 1 klype salt
  • 1 klype pepper
  • olivenolje, til steking

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk blomkål, stort hode
  • 50 g pancetta
  • 1 bunt vårløk
  • 2 ss pinjekjerner, ristede
  • 20 stykker basilikumblader, friske
  • 1 klype salt
  • 1 klype pepper
  • olivenolje, til steking
Start med å finhakke vårløken og skjære pancettaen i tynne strimler. Fres dette i litt god olivenolje.
Del blomkålen i fire og grovrasp delene på et rivjern. Ha blomkålen i pannen og smak til med salt og pepper.
Finhakk basilikum, enten vanlig grønn eller lilla, å ha i pannen sammen med de andre. Blomkålrisen er ferdig alt etter to-tre minutter. Strø litt ristede pinjekjerner over og nyt et lett måltid!
woman cooking

Bon appetit!

Start med å finhakke vårløken og skjære pancettaen i tynne strimler. Fres dette i litt god olivenolje.
Del blomkålen i fire og grovrasp delene på et rivjern. Ha blomkålen i pannen og smak til med salt og pepper.
Finhakk basilikum, enten vanlig grønn eller lilla, å ha i pannen sammen med de andre. Blomkålrisen er ferdig alt etter to-tre minutter. Strø litt ristede pinjekjerner over og nyt et lett måltid!
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?