Det er så mye godt du kan lage med blomkål! Den kan stekes, bakes, kokes eller spises rå. Blomkålen er mager kost, men fortsatt mettende, fiberrik og enkel å tilberede. Her er en av mine favoritter på middagsbordet, nemlig blomkålgrateng med torsk.
Det er så mye godt du kan lage med blomkål! Den kan stekes, bakes, kokes eller spises rå. Blomkålen er mager kost, men fortsatt mettende, fiberrik og enkel å tilberede. Her er en av mine favoritter på middagsbordet, nemlig blomkålgrateng med torsk.
Del blomkål i små buketter og skjær stilken i biter. Skrell gulrøttene og kutt i skiver.
Ha blomkål i gryten sammen med makaronien når halve koketiden gjenstår.
Smelt margarin i en kjele over lav varme og visp inn melet. Tilsett litt og litt melk under omrøring, slik at det ikke klumper seg.
Kok opp og la sausen koke i noen få minutter. Tilsett muskatnøtt, dijonsennep og smak til med salt og pepper.
Finn frem en romslig ildfast og ha i makaroni, gulrøtter, blomkål, fiskebiter og til slutt den hvite sausen. Bland godt sammen så alt er dekket av saus og jevn ut overflaten. Dryss over revet ost.
Stek gratengen midt i ovnen på 180 grader i cirka 15-20 minutter, til sausen bobler og overflaten er gyllenbrun.
Bon appetit!
Forvarm ovnen til 180 grader.
Kok makaroni som anvist på pakken.
Del blomkål i små buketter og skjær stilken i biter. Skrell gulrøttene og kutt i skiver.
Ha blomkål i gryten sammen med makaronien når halve koketiden gjenstår.
Smelt margarin i en kjele over lav varme og visp inn melet. Tilsett litt og litt melk under omrøring, slik at det ikke klumper seg.
Kok opp og la sausen koke i noen få minutter. Tilsett muskatnøtt, dijonsennep og smak til med salt og pepper.
Finn frem en romslig ildfast og ha i makaroni, gulrøtter, blomkål, fiskebiter og til slutt den hvite sausen. Bland godt sammen så alt er dekket av saus og jevn ut overflaten. Dryss over revet ost.
Stek gratengen midt i ovnen på 180 grader i cirka 15-20 minutter, til sausen bobler og overflaten er gyllenbrun.