Fylt aubergine med avokado og sesam
Fylt aubergine med avokado og sesam er snadder. Selv har jeg alltid vært så glad i aubergine, både smaken og den «kjøttfulle» konsistensen. Men den trenger litt tid slik at den blir ordentlig mør. Fyllet denne gangen er med avokado og sesam, en nydelig liten og mettende rett med chilimajones på toppen. Sånt gleder jo alltid!
Tips: Som litt ekstra topping er det godt med noen dråper hoisin-saus – og gjerne litt syltede grønnsaker som syltet rødløk eller kål.
Fylt aubergine med avokado og sesam er snadder. Selv har jeg alltid vært så glad i aubergine, både smaken og den «kjøttfulle» konsistensen. Men den trenger litt tid slik at den blir ordentlig mør. Fyllet denne gangen er med avokado og sesam, en nydelig liten og mettende rett med chilimajones på toppen. Sånt gleder jo alltid!
Tips: Som litt ekstra topping er det godt med noen dråper hoisin-saus – og gjerne litt syltede grønnsaker som syltet rødløk eller kål.
- 4 stk aubergine
- 3 fedd hvitløk
- 2 - 4 stk avokado
- 4 ss oystersauce, eller søt soyasaus
- 1 stk lime
- 3 ts sesamolje
- 2 ss sesamfrø, gjerne sorte og blonde
- 1 bunt koriander, en liten bunt
- salt
- pepper
- olivenolje, mild
- gressløk, hakket, evt. vårløk
- chilimajones, til servering
- 4 stk aubergine
- 3 fedd hvitløk
- 2 - 4 stk avokado
- 4 ss oystersauce, eller søt soyasaus
- 1 stk lime
- 3 ts sesamolje
- 2 ss sesamfrø, gjerne sorte og blonde
- 1 bunt koriander, en liten bunt
- salt
- pepper
- olivenolje, mild
- gressløk, hakket, evt. vårløk
- chilimajones, til servering
