vegetar

Fylt aubergine med avokado og sesam

60 min
701 har lagret denne
En bakt aubergine med fyll.
701 har lagret denne
4
porsjoner
  • 4 stk aubergine
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 - 4 stk avokado
  • 4 ss oystersauce, eller søt soyasaus
  • 1 stk lime
  • 3 ts sesamolje
  • 2 ss sesamfrø, gjerne sorte og blonde
  • 1 bunt koriander, en liten bunt
  • salt
  • pepper
  • olivenolje, mild
  • gressløk, hakket, evt. vårløk
  • chilimajones, til servering
Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stk aubergine
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 - 4 stk avokado
  • 4 ss oystersauce, eller søt soyasaus
  • 1 stk lime
  • 3 ts sesamolje
  • 2 ss sesamfrø, gjerne sorte og blonde
  • 1 bunt koriander, en liten bunt
  • salt
  • pepper
  • olivenolje, mild
  • gressløk, hakket, evt. vårløk
  • chilimajones, til servering
Varm ovnen til 190 grader. Del auberginene i to på langs og legg de med skinnsiden ned på et stekebrett. Rut opp kjøttet uten å skjære gjennom skinnet. Pensle overflaten med olje og dryss over litt salt.
Bak auberginene midt i ovnen i cirka 30 minutter, eller til kjøttet er helt mørt.
Avkjøl, skrap forsiktig ut innmaten (uten å ødelegge skallet) og grovhakk det.
Finhakk eller finsnitt hvitløken. Rens og skjær avokadoen i jevne biter. Fres hvitløken i litt olje i en stekepanne til hvitløken blir myk og litt gyllen. Tilsett aubergine og bland alt godt sammen. Trekk pannen vekk fra varmen og rør inn oystersaus/søt soya, limesaft, sesamolje, sesamfrø, hakket koriander og avokado.
Fyll alt tilbake i de uthulede auberginene, og topp med hakket gressløk eller vårløk og noen gode striper chilimajones.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 190 grader. Del auberginene i to på langs og legg de med skinnsiden ned på et stekebrett. Rut opp kjøttet uten å skjære gjennom skinnet. Pensle overflaten med olje og dryss over litt salt.
Bak auberginene midt i ovnen i cirka 30 minutter, eller til kjøttet er helt mørt.
Avkjøl, skrap forsiktig ut innmaten (uten å ødelegge skallet) og grovhakk det.
Finhakk eller finsnitt hvitløken. Rens og skjær avokadoen i jevne biter. Fres hvitløken i litt olje i en stekepanne til hvitløken blir myk og litt gyllen. Tilsett aubergine og bland alt godt sammen. Trekk pannen vekk fra varmen og rør inn oystersaus/søt soya, limesaft, sesamolje, sesamfrø, hakket koriander og avokado.
Fyll alt tilbake i de uthulede auberginene, og topp med hakket gressløk eller vårløk og noen gode striper chilimajones.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?