Glaserte asparges med sitronrømme, rogn og sprø smuler
45 min
Glaserte asparges med sitronrømme, rogn og sprø smuler er en nydelig rett som kan spises for seg selv, eller som trilbehør til for eksempel helstekt ørret eller laks. En deilig og lett rett med masse smak.
Glaserte asparges med sitronrømme, rogn og sprø smuler er en nydelig rett som kan spises for seg selv, eller som trilbehør til for eksempel helstekt ørret eller laks. En deilig og lett rett med masse smak.
1.5 dl brødsmuler, gjerne surdeigsbrød eller rugbrød
1 fedd hvitløk
2 ss smør
salt
Topping
2.5 dl rømme
0.5 stk sitron, revet skall og saften
0.5 stk rødløk, finhakket
50 g rogn
1 bunt gressløk, hakket
dill, frisk
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
1 bunt asparges, grønn
1 bunt hvit asparges
2.5 dl vann
50 g meierismør
2 ts sukker
1 ts salt
1 ss sitronsaft
olivenolje, mild
Sprø smuler
1.5 dl brødsmuler, gjerne surdeigsbrød eller rugbrød
1 fedd hvitløk
2 ss smør
salt
Topping
2.5 dl rømme
0.5 stk sitron, revet skall og saften
0.5 stk rødløk, finhakket
50 g rogn
1 bunt gressløk, hakket
dill, frisk
Skjær vekk den nederste delen av aspargesen (cirka 2-4 cm). Skrell de grønne fra midten og ned hvis de er litt tykke, skrell de hvite fra rett under «blomsten» og ned. La aspargesen ligge på fjøla mens du skreller for å unngå at den knekker.
Stek brødsmulene gylne og sprø i smør over middels høy varme. Tilsett finhakket hvitløk underveis i stekingen og dryss over en klype salt. Hell smulene over på en liten tallerken så lenge.
Stek den grønne aspargesen knapt mør over middels høy varme i en stor stekepanne. Krydre lett med salt og kvernet pepper.
Bruk en romslig kasserolle eller panne, og kok opp vann, smør, sukker, salt, sitronsaft og 1 ss olje. Legg i aspargesen. La det koke uten lokk til det meste av væsken har fordampet og aspargesen er ferdig kokt. Rist litt på kasserollen underveis slik at aspargesen ikke fester seg i bunnen. Spesielt mot slutten er det viktig å være litt påpasselig slik at aspargesen blir jevnt kokt og nærmest glasert i det innkokte smørvannet. La gjerne det som er igjen av kokekraften få være med ved servering, her er det nemlig masse smak.
Fordel aspargesen på tallerkener. Rør sammen alle ingrediensene til toppingen og fordel det oppå aspargesen (eventuelt halvparten på og resten ved siden av). Dryss over sprø smuler og frisk dill.
Bon appetit!
Skjær vekk den nederste delen av aspargesen (cirka 2-4 cm). Skrell de grønne fra midten og ned hvis de er litt tykke, skrell de hvite fra rett under «blomsten» og ned. La aspargesen ligge på fjøla mens du skreller for å unngå at den knekker.
Stek brødsmulene gylne og sprø i smør over middels høy varme. Tilsett finhakket hvitløk underveis i stekingen og dryss over en klype salt. Hell smulene over på en liten tallerken så lenge.
Stek den grønne aspargesen knapt mør over middels høy varme i en stor stekepanne. Krydre lett med salt og kvernet pepper.
Bruk en romslig kasserolle eller panne, og kok opp vann, smør, sukker, salt, sitronsaft og 1 ss olje. Legg i aspargesen. La det koke uten lokk til det meste av væsken har fordampet og aspargesen er ferdig kokt. Rist litt på kasserollen underveis slik at aspargesen ikke fester seg i bunnen. Spesielt mot slutten er det viktig å være litt påpasselig slik at aspargesen blir jevnt kokt og nærmest glasert i det innkokte smørvannet. La gjerne det som er igjen av kokekraften få være med ved servering, her er det nemlig masse smak.
Fordel aspargesen på tallerkener. Rør sammen alle ingrediensene til toppingen og fordel det oppå aspargesen (eventuelt halvparten på og resten ved siden av). Dryss over sprø smuler og frisk dill.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto