Fermentering: Hjemmelaget surkål
Med denne oppskriften kan du enkelt lage surkål hjemme. Den gir 1 kilo kål, og du kan enkelt legge til urter og krydder for en mer spennende smak på surkålen. Lignende prosess kan også gjøres for fermentering av andre grønnsaker.
– Fermentering er så mangt. Å oppbevare mat som skal spises senere krever planlegging. Fermentering er en lufttett prosess, og derfor er det viktig å ikke få luft ned i råvarene, sier Hedda Kortnes som står bak oppskriften.
PS: Det viktigste å tenke på når man skal fermentere er god hygiene. Blir det muggdannelser på toppen av krukken, er det bare å kaste innholdet. Kortnes foreslår å koke glassene man skal bruke eller ha dem i ovnen på 100 grader i 15 minutter.
Med denne oppskriften kan du enkelt lage surkål hjemme. Den gir 1 kilo kål, og du kan enkelt legge til urter og krydder for en mer spennende smak på surkålen. Lignende prosess kan også gjøres for fermentering av andre grønnsaker.
– Fermentering er så mangt. Å oppbevare mat som skal spises senere krever planlegging. Fermentering er en lufttett prosess, og derfor er det viktig å ikke få luft ned i råvarene, sier Hedda Kortnes som står bak oppskriften.
PS: Det viktigste å tenke på når man skal fermentere er god hygiene. Blir det muggdannelser på toppen av krukken, er det bare å kaste innholdet. Kortnes foreslår å koke glassene man skal bruke eller ha dem i ovnen på 100 grader i 15 minutter.
Ingredienser
- 1 kg kål
- 1 stk glass med lokk
- 1.5 ss salt, per. kilo kål.
- andre grønnsaker og krydder
Slik gjør du:
- 1 kg kål
- 1 stk glass med lokk
- 1.5 ss salt, per. kilo kål.
- andre grønnsaker og krydder
