Lag hollandés: Pisk eggeplommer og saft av en halv sitron over et vannbad til blandingen tykner og blir luftig. Pass på at det ikke blir for varmt, da blir det eggerøre og du må begynne på nytt.
Pisk inn én og én terning av smøret. Fortsett å piske hele tiden, til alt smøret er inkorporert og sausen er tykk og luftig. Pass på at det ikke blir for varmt, da kan sausen skille seg. Smak til med mer sitronsaft, og eventuelt litt salt. Sett sausen til side, men pass på å piske i en stund etter at du tar bollen av varmen – den kan lett skille seg på grunn av varmen i bollen.
Brekk av den nedereste, treete delen av hver asparges. Grill over direkte varme til de får litt sorte prikker rundt omkring. Grill videre på litt lavere temperatur til aspargesene akkurat er møre.
Server aspargesene med en stor skje hollandés, og lakserogn på toppen.
Bon appetit!
Lag hollandés: Pisk eggeplommer og saft av en halv sitron over et vannbad til blandingen tykner og blir luftig. Pass på at det ikke blir for varmt, da blir det eggerøre og du må begynne på nytt.
Pisk inn én og én terning av smøret. Fortsett å piske hele tiden, til alt smøret er inkorporert og sausen er tykk og luftig. Pass på at det ikke blir for varmt, da kan sausen skille seg. Smak til med mer sitronsaft, og eventuelt litt salt. Sett sausen til side, men pass på å piske i en stund etter at du tar bollen av varmen – den kan lett skille seg på grunn av varmen i bollen.
Brekk av den nedereste, treete delen av hver asparges. Grill over direkte varme til de får litt sorte prikker rundt omkring. Grill videre på litt lavere temperatur til aspargesene akkurat er møre.
Server aspargesene med en stor skje hollandés, og lakserogn på toppen.