vegetar

Grillspyd med grønnsaker og basilikumdressing

1 h
Lagret av 364 brukere
Grillspyd med grønnsaker og basilikumdressing
Lagret av 364 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk gul paprika
  • 2 stk rødløk, eller vanlig løk
  • 2 stk nektarin, eller fersken
  • 1 stk squash
  • 150 g sjampinjong, små
  • 200 g tomat, små
  • 4 ss olje, nøytral
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss timian, frisk, hakket
  • salt og kvernet pepper

Basilikumdressing

  • 1 dl olje, nøytral
  • 1 potte basilikum, bladene
  • 1 fedd hvitløk, hakket
  • 2 ss pinjekjerner, evt mandler eller valnøtter, hakkede
  • 3 ss parmesan, revet
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk gul paprika
  • 2 stk rødløk, eller vanlig løk
  • 2 stk nektarin, eller fersken
  • 1 stk squash
  • 150 g sjampinjong, små
  • 200 g tomat, små
  • 4 ss olje, nøytral
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss timian, frisk, hakket
  • salt og kvernet pepper

Basilikumdressing

  • 1 dl olje, nøytral
  • 1 potte basilikum, bladene
  • 1 fedd hvitløk, hakket
  • 2 ss pinjekjerner, evt mandler eller valnøtter, hakkede
  • 3 ss parmesan, revet
  • salt og kvernet pepper
Rens og del paprika, løk og nektariner i grove biter. Skjær squashen i skiver.
Bland sammen olje, finhakket timian og revet/most hvitløk (eventuelt kjør det sammen med en stavmikser).
Lag fargerike grønnsaksspyd. Pensle spydene med oljen og grill over høy varme til grønnsakene er gylne og møre, snu spydene ofte slik at alt blir jevnt grillet. Dryss over litt salt og pepper.
Kjør alle ingrediensene til basilikumdressingen sammen med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Drypp litt av dressingen over de nygrillede spydene og server resten ved siden av.
woman cooking

Bon appetit!

Rens og del paprika, løk og nektariner i grove biter. Skjær squashen i skiver.
Bland sammen olje, finhakket timian og revet/most hvitløk (eventuelt kjør det sammen med en stavmikser).
Lag fargerike grønnsaksspyd. Pensle spydene med oljen og grill over høy varme til grønnsakene er gylne og møre, snu spydene ofte slik at alt blir jevnt grillet. Dryss over litt salt og pepper.
Kjør alle ingrediensene til basilikumdressingen sammen med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Drypp litt av dressingen over de nygrillede spydene og server resten ved siden av.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?