vegetar

Grillspyd med grønnsaker og basilikumdressing

60 min

Biter av halloumi er også godt å på disse spydene. Spydene kan like gjerne være tilbehøret til grillet kjøtt eller fisk, eller som en rett i seg selv.
Husk å legge trespydene i bløt før bruk, slik at du unngår ubehagelige overraskelser som brennende pinner underveis.

420 har lagret denne
Grillspyd med grønnsaker og basilikumdressing

Biter av halloumi er også godt å på disse spydene. Spydene kan like gjerne være tilbehøret til grillet kjøtt eller fisk, eller som en rett i seg selv.
Husk å legge trespydene i bløt før bruk, slik at du unngår ubehagelige overraskelser som brennende pinner underveis.

420 har lagret denne
4
porsjoner
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk gul paprika
  • 2 stk rødløk, eller vanlig løk
  • 2 stk nektarin, eller fersken
  • 1 stk squash
  • 150 g sjampinjong, små
  • 200 g tomat, små
  • 4 ss olje, nøytral
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss timian, frisk, hakket
  • salt og kvernet pepper

Basilikumdressing

  • 1 dl olje, nøytral
  • 1 potte basilikum, bladene
  • 1 fedd hvitløk, hakket
  • 2 ss pinjekjerner, evt mandler eller valnøtter, hakkede
  • 3 ss parmesan, revet
  • salt og kvernet pepper
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk gul paprika
  • 2 stk rødløk, eller vanlig løk
  • 2 stk nektarin, eller fersken
  • 1 stk squash
  • 150 g sjampinjong, små
  • 200 g tomat, små
  • 4 ss olje, nøytral
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss timian, frisk, hakket
  • salt og kvernet pepper

Basilikumdressing

  • 1 dl olje, nøytral
  • 1 potte basilikum, bladene
  • 1 fedd hvitløk, hakket
  • 2 ss pinjekjerner, evt mandler eller valnøtter, hakkede
  • 3 ss parmesan, revet
  • salt og kvernet pepper
Rens og del paprika, løk og nektariner i grove biter. Skjær squashen i skiver.
Bland sammen olje, finhakket timian og revet/most hvitløk (eventuelt kjør det sammen med en stavmikser).
Lag fargerike grønnsaksspyd. Pensle spydene med oljen og grill over høy varme til grønnsakene er gylne og møre, snu spydene ofte slik at alt blir jevnt grillet. Dryss over litt salt og pepper.
Kjør alle ingrediensene til basilikumdressingen sammen med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Drypp litt av dressingen over de nygrillede spydene og server resten ved siden av.
woman cooking

Bon appetit!

Rens og del paprika, løk og nektariner i grove biter. Skjær squashen i skiver.
Bland sammen olje, finhakket timian og revet/most hvitløk (eventuelt kjør det sammen med en stavmikser).
Lag fargerike grønnsaksspyd. Pensle spydene med oljen og grill over høy varme til grønnsakene er gylne og møre, snu spydene ofte slik at alt blir jevnt grillet. Dryss over litt salt og pepper.
Kjør alle ingrediensene til basilikumdressingen sammen med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Drypp litt av dressingen over de nygrillede spydene og server resten ved siden av.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?