rask

Rosenkål-pytt med posjert egg

25 min
Lagret av 219 brukere
Rosenkål-pytt med posjert egg
Lagret av 219 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 400 g poteter, kokte, eller rester av ovnsbakte
  • 400 g rosenkål, og/eller rosettkål
  • 0.5 - 1 stk rød chili
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts ingefær, frisk, revet (kan sløyfes)
  • 200 g bacon
  • 4 stykker egg, posjerte
  • chilisaus, sterk
  • persille, hakket
  • salt og kvernet pepper

Posjerte egg

  • 4 stykker egg, store
  • 1 l vann
  • 4 ss eddik 7%, eller hvitvinseddik
  • 1 ts salt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g poteter, kokte, eller rester av ovnsbakte
  • 400 g rosenkål, og/eller rosettkål
  • 0.5 - 1 stk rød chili
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts ingefær, frisk, revet (kan sløyfes)
  • 200 g bacon
  • 4 stykker egg, posjerte
  • chilisaus, sterk
  • persille, hakket
  • salt og kvernet pepper

Posjerte egg

  • 4 stykker egg, store
  • 1 l vann
  • 4 ss eddik 7%, eller hvitvinseddik
  • 1 ts salt
Rens og del rosenkålen i biter. Rosettkål kan deles i to. Rens og finsnitt chilien og finhakk hvitløken.
Skjær baconet i små biter. Stek baconet gyllent og sprøtt i en stor stekepanne. Ta baconet ut av pannen så lenge.
Tilsett potetene og stek potetene til de er gylne og gjennomvarme. Legg potetene til side så lenge.
Stek rosenkålen over høy varme i 2-3 minutter, eller til rosenkålen er gyllen og knapt mør.
Ha alt tilbake i pannen. Tilsett chili, hvitløk og ingefær og la det hele surre sammen i et par minutter. Krydre med salt og pepper.

Posjert egg

Pass på at eggene som skal posjeres er ferskest mulig, hvis ikke vil hviten flyte utover.
Pass på at eggene som skal posjeres er ferskest mulig, hvis ikke vil hviten flyte utover.
Kok opp vannet i en kasserolle og tilsett eddik og salt. Knekk egget forsiktig en liten kopp.
Kok opp vannet i en kasserolle og tilsett eddik og salt. Knekk egget forsiktig en liten kopp.
Senk temperaturen på vannet, det skal syde rett under kokepunktet. Rør kraftig slik at det dannes en rotasjon (virvel) i vannet.
Senk temperaturen på vannet, det skal syde rett under kokepunktet. Rør kraftig slik at det dannes en rotasjon (virvel) i vannet.
Hell i egget forsiktig (prøv eventuelt å samle hviten rundt plommen hvis den flyter litt utover) og la egget posjere i 3-4 minutter. Plommen skal være flytende og hviten fast.
Hell i egget forsiktig (prøv eventuelt å samle hviten rundt plommen hvis den flyter litt utover) og la egget posjere i 3-4 minutter. Plommen skal være flytende og hviten fast.
Løft egget forsiktig opp med en hullsleiv.
Løft egget forsiktig opp med en hullsleiv.
Server rosenkålpytten toppet med posjert egg og litt chilisaus.
woman cooking

Bon appetit!

Rens og del rosenkålen i biter. Rosettkål kan deles i to. Rens og finsnitt chilien og finhakk hvitløken.
Skjær baconet i små biter. Stek baconet gyllent og sprøtt i en stor stekepanne. Ta baconet ut av pannen så lenge.
Tilsett potetene og stek potetene til de er gylne og gjennomvarme. Legg potetene til side så lenge.
Stek rosenkålen over høy varme i 2-3 minutter, eller til rosenkålen er gyllen og knapt mør.
Ha alt tilbake i pannen. Tilsett chili, hvitløk og ingefær og la det hele surre sammen i et par minutter. Krydre med salt og pepper.

Posjert egg

Pass på at eggene som skal posjeres er ferskest mulig, hvis ikke vil hviten flyte utover.
Pass på at eggene som skal posjeres er ferskest mulig, hvis ikke vil hviten flyte utover.
Kok opp vannet i en kasserolle og tilsett eddik og salt. Knekk egget forsiktig en liten kopp.
Kok opp vannet i en kasserolle og tilsett eddik og salt. Knekk egget forsiktig en liten kopp.
Senk temperaturen på vannet, det skal syde rett under kokepunktet. Rør kraftig slik at det dannes en rotasjon (virvel) i vannet.
Senk temperaturen på vannet, det skal syde rett under kokepunktet. Rør kraftig slik at det dannes en rotasjon (virvel) i vannet.
Hell i egget forsiktig (prøv eventuelt å samle hviten rundt plommen hvis den flyter litt utover) og la egget posjere i 3-4 minutter. Plommen skal være flytende og hviten fast.
Hell i egget forsiktig (prøv eventuelt å samle hviten rundt plommen hvis den flyter litt utover) og la egget posjere i 3-4 minutter. Plommen skal være flytende og hviten fast.
Løft egget forsiktig opp med en hullsleiv.
Løft egget forsiktig opp med en hullsleiv.
Server rosenkålpytten toppet med posjert egg og litt chilisaus.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?