Stekt rosenkål og rester av ovnsbakte mandelpoteter danner grunnlaget for en rosenkålpytt. Chili, hvitløk og ingefær setter fart på rosenkålen og posjert egg er alltid gøy, men det går fint med speilegg også.
Tips: Dryss gjerne litt smuldret fetaost over før servering.
Stekt rosenkål og rester av ovnsbakte mandelpoteter danner grunnlaget for en rosenkålpytt. Chili, hvitløk og ingefær setter fart på rosenkålen og posjert egg er alltid gøy, men det går fint med speilegg også.
Tips: Dryss gjerne litt smuldret fetaost over før servering.
Rens og del rosenkålen i biter. Rosettkål kan deles i to. Rens og finsnitt chilien og finhakk hvitløken.
Skjær baconet i små biter. Stek baconet gyllent og sprøtt i en stor stekepanne. Ta baconet ut av pannen så lenge.
Tilsett potetene og stek potetene til de er gylne og gjennomvarme. Legg potetene til side så lenge.
Stek rosenkålen over høy varme i 2-3 minutter, eller til rosenkålen er gyllen og knapt mør.
Ha alt tilbake i pannen. Tilsett chili, hvitløk og ingefær og la det hele surre sammen i et par minutter. Krydre med salt og pepper.
Posjert egg
Pass på at eggene som skal posjeres er ferskest mulig, hvis ikke vil hviten flyte utover.
Kok opp vannet i en kasserolle og tilsett eddik og salt. Knekk egget forsiktig en liten kopp.
Senk temperaturen på vannet, det skal syde rett under kokepunktet. Rør kraftig slik at det dannes en rotasjon (virvel) i vannet.
Hell i egget forsiktig (prøv eventuelt å samle hviten rundt plommen hvis den flyter litt utover) og la egget posjere i 3-4 minutter. Plommen skal være flytende og hviten fast.
Løft egget forsiktig opp med en hullsleiv.
Server rosenkålpytten toppet med posjert egg og litt chilisaus.
Bon appetit!
Rens og del rosenkålen i biter. Rosettkål kan deles i to. Rens og finsnitt chilien og finhakk hvitløken.
Skjær baconet i små biter. Stek baconet gyllent og sprøtt i en stor stekepanne. Ta baconet ut av pannen så lenge.
Tilsett potetene og stek potetene til de er gylne og gjennomvarme. Legg potetene til side så lenge.
Stek rosenkålen over høy varme i 2-3 minutter, eller til rosenkålen er gyllen og knapt mør.
Ha alt tilbake i pannen. Tilsett chili, hvitløk og ingefær og la det hele surre sammen i et par minutter. Krydre med salt og pepper.
Posjert egg
Pass på at eggene som skal posjeres er ferskest mulig, hvis ikke vil hviten flyte utover.
Kok opp vannet i en kasserolle og tilsett eddik og salt. Knekk egget forsiktig en liten kopp.
Senk temperaturen på vannet, det skal syde rett under kokepunktet. Rør kraftig slik at det dannes en rotasjon (virvel) i vannet.
Hell i egget forsiktig (prøv eventuelt å samle hviten rundt plommen hvis den flyter litt utover) og la egget posjere i 3-4 minutter. Plommen skal være flytende og hviten fast.
Løft egget forsiktig opp med en hullsleiv.
Server rosenkålpytten toppet med posjert egg og litt chilisaus.