Vidar Bergums aubergine med hvitløksyoghurt og tomat
Her deler matblogger og kokebokforfatter Vidar Bergum sin oppskrift på aubergine med hvitløksyoghurt og tomater.
Når du skal tilberede aubergine har Bergum noen klare råd: Vær raus med både olje og varmebehandling, da det er dette som gjør smaken god, og konsistensen riktig. Og vil du bli kvitt bitterheten - fjern skallet.
– Mange synes auberginen er bitter, og salter den før bruk. Dette er egentlig ikke nødvendig, da de moderne variantene ikke er bitre - det er kun skallet som er det. Selv pleier jeg å skrelle av halvparten, i et slags sebramønster. Da får du litt av den fine smaken og teksturen fra skallet, uten at bitterheten tar overhånd.
Oppskrift og foto: Vidar Bergum/Et kjøkken i Istanbul
Her deler matblogger og kokebokforfatter Vidar Bergum sin oppskrift på aubergine med hvitløksyoghurt og tomater.
Når du skal tilberede aubergine har Bergum noen klare råd: Vær raus med både olje og varmebehandling, da det er dette som gjør smaken god, og konsistensen riktig. Og vil du bli kvitt bitterheten - fjern skallet.
– Mange synes auberginen er bitter, og salter den før bruk. Dette er egentlig ikke nødvendig, da de moderne variantene ikke er bitre - det er kun skallet som er det. Selv pleier jeg å skrelle av halvparten, i et slags sebramønster. Da får du litt av den fine smaken og teksturen fra skallet, uten at bitterheten tar overhånd.
Oppskrift og foto: Vidar Bergum/Et kjøkken i Istanbul
Ingredienser
- 3 stk aubergine
- 0.75 dl olivenolje
- 2 dl gresk yoghurt
- 1 fedd hvitløk, knust til en mos
- 1.5 ss olivenolje extra virgin
- 200 g cherrytomater, evt. gode solmodne tomater i terninger
- 1.5 ss bladpersille, finhakket
- 1.5 ss mynteblader, finhakket
- 1 ss sitronsaft
- 1 håndfull mandler, liten håndfull, hakket opp
- 2 ts za'atar, kan sløyfes
- salt
- pepper
Slik gjør du:
- 3 stk aubergine
- 0.75 dl olivenolje
- 2 dl gresk yoghurt
- 1 fedd hvitløk, knust til en mos
- 1.5 ss olivenolje extra virgin
- 200 g cherrytomater, evt. gode solmodne tomater i terninger
- 1.5 ss bladpersille, finhakket
- 1.5 ss mynteblader, finhakket
- 1 ss sitronsaft
- 1 håndfull mandler, liten håndfull, hakket opp
- 2 ts za'atar, kan sløyfes
- salt
- pepper
