rask

Smørdampet nykål

10 min

Når du har nykål, trenger du bare et pust av damp, og litt smør og salt.

151 har lagret denne
Smørdampet nykål
Foto: Sara Johannessen Meek

Når du har nykål, trenger du bare et pust av damp, og litt smør og salt.

151 har lagret denne

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk nykål
  • 1 dl vann
  • 1 ss smør
  • salt, etter smak

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk nykål
  • 1 dl vann
  • 1 ss smør
  • salt, etter smak
Ha vann, smør og salt i en stor gryte med lokk. Kok opp over høy varme.
Del kålen i båter gjennom stilkfestet, omtrent 3-4 cm på det tjukkeste.
Ha kålen i gryta, sett på lokket, og la dampe i 2-4 minutter, til kålen så vidt begynner å bli mør. Server med en gang.
woman cooking

Bon appetit!

Ha vann, smør og salt i en stor gryte med lokk. Kok opp over høy varme.
Del kålen i båter gjennom stilkfestet, omtrent 3-4 cm på det tjukkeste.
Ha kålen i gryta, sett på lokket, og la dampe i 2-4 minutter, til kålen så vidt begynner å bli mør. Server med en gang.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?