rask
Smørdampet nykål
10 min
Når du har nykål, trenger du bare et pust av damp, og litt smør og salt.
151 har lagret denne
Foto: Sara Johannessen Meek
Når du har nykål, trenger du bare et pust av damp, og litt smør og salt.
151 har lagret denne
Ingredienser
4
porsjoner
- 1 stk nykål
- 1 dl vann
- 1 ss smør
- salt, etter smak
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 1 stk nykål
- 1 dl vann
- 1 ss smør
- salt, etter smak
Ha vann, smør og salt i en stor gryte med lokk. Kok opp over høy varme.
Del kålen i båter gjennom stilkfestet, omtrent 3-4 cm på det tjukkeste.
Ha kålen i gryta, sett på lokket, og la dampe i 2-4 minutter, til kålen så vidt begynner å bli mør. Server med en gang.

Bon appetit!
Ha vann, smør og salt i en stor gryte med lokk. Kok opp over høy varme.
Del kålen i båter gjennom stilkfestet, omtrent 3-4 cm på det tjukkeste.
Ha kålen i gryta, sett på lokket, og la dampe i 2-4 minutter, til kålen så vidt begynner å bli mør. Server med en gang.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.